Verkkouutiset

Venäjä on kärsinyt Ukrainassa huomattavia tappioita. LEHTIKUVA / AFP,

Viron puolustusministeri: Venäjän asevoimat eivät ole heikentyneet merkittävästi

Hanno Pevkurin mukaan uhka Natoa kohtaan ei ole vähentynyt.

Viron puolustusministeri Hanno Pevkur arvioi, etteivät Venäjän asevoimat ole heikentyneet kriittisellä tavalla jo yhdeksän kuukautta kestäneen Ukrainan sodan seurauksena. Hänen mukaansa asiassa täytyy olla rehellinen.

– Venäjän laivasto ja ilmavoimat ovat jotakuinkin yhtä isot kuin ennen sotaa, Pevkur arvioi virolaisen ERR Newsin mukaan.

Venäjän on todettu kärsineen Ukrainan sodassa raskaita kalusto- ja miestappioita helmikuun lopun jälkeen. Kalustotappiot ovat asiantuntija-arvioiden mukaan jopa kymmenkertaiset Tshetshenian sotaan verrattuna, ja Ukrainan arvion mukaan Venäjä olisi menettänyt aloittamassaan sodassa jo yli 85 000 miestä.

Pevkurin mukaan maavoimat ovat toki kärsineet huomattavia tappioita, mutta tulevat palautumaan entiseen vahvuuteensa ”ennemmin tai myöhemmin”. Hän uskoo Venäjän myös oppivan kokemuksistaan Ukrainassa.

– Meillä ei ole syytä uskoa, että Venäjän uhka olisi jotenkin vähentynyt tai että sen muodostama uhka Natolle olisi vähentynyt.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)