Verkkouutiset

Kuvakaappaus Viktor Orbánin jakamalta videolta, jossa tämä puhuu lentokentällä Kiinassa. / X

Viktor Orbánin maailmankiertue vie nyt Nato-kokoukseen

Unkarin pääministeri on sanonut yrittävänsä saada aikaan rauhan Ukrainaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Unkarin pääministeri Viktor Orbán on lähtenyt Kiinasta kohti Yhdysvaltojen Washingtonia. Asiasta kertovat Orbán Instagram-tarinassaan sekä unkarilainen Telex-lehti. Orbánin esikunta vahvisti Telexille, että Orbán osallistuu Washingtonissa Naton huippukokoukseen.

Unkari aloitti Euroopan unionin kiertävänä puheenjohtajamaana heinäkuun alussa. Heti puheenjohtajuuden alettua Viktor Orbán matkusti Ukrainan Kiovaan tapaamaan presidentti Volodymyr Zelenskyita. Zelenskyille Orbán ehdotti, että Ukraina aloittaisi tulitauon. Pian tämän jälkeen Orbán lähtikin Moskovaan, jossa tapasi Venäjän presidentti Vladimir Putinin. Putinin tavattuaan Orbán lähti Kiinaan, jossa tapasi presidentti Xi Jinpingin.

– Kiina on avainasemassa siinä, että Venäjän-Ukrainan-sodassa luodaan olosuhteet rauhalle. Sen vuoksi tulin tapaamaan presidentti Xi:tä Pekingiin, Orbán kirjoitti viestipalvelu X:ssa varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa.

Myös Suomen presidentti Alexander Stubb on toistuvasti kommentoinut, että Kiinan rooli on keskeinen. Kiina on mahti, jolla on mahdollisuudet vaikuttaa Venäjään.

Perjantaina Orbánin vieraillessa Moskovassa Stubb kertoi pitävänsä Orbánin toimintaa sopimattomana. Stubb matkustaa Washingtoniin Naton huippukokoukseen tänään maanantaina yhdessä ulkoministeri Elina Valtosen (kok) ja puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok) kanssa.

Naton huippukokous alkaa huomenna tiistaina. Orbánin ja Xi:n keskustelujen sisältöä ei ole kerrottu julkisesti, mutta X:ssa Orbán vakuutti, että Kiina jatkaa ponnisteluja rauhan saavuttamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)