Verkkouutiset

Viktor Orban. LEHTIKUVA / FERENC ISZA

Viktor Orbanin liittolaiset yrittävät pysäyttää USA:n Ukraina-avun

Unkarilaisten on tarkoitus tavata republikaanien edustajien kanssa suljettujen ovien takana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Unkarin pääministerin Viktor Orbánin liittolaiset tapaavat tiistaina republikaanipoliitikkojen kanssa keskustellakseen Yhdysvaltojen Ukraina-avun lopettamisesta, uutisoi Guardian.

Konservatiivisen Heritage Foundation -ajatuspajan kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistuu muun muassa Orbánin poliittisen osaston varavaltiosihteeri Márton Ugrósdy, Orbania lähellä oleva akateemikko Attila Demkó sekä diplomaatteja Unkarin Washingtonin suurlähetystöstä.

Maanantaina ohjelmaan kuuluu paneelikeskusteluja, mutta tiistaina unkarilaisten on tarkoitus tavata lukuisia republikaanipoliitikkoja suljettujen ovien takana. Viime viikolla republikaanit estivät senaatissa lisäapupaketin Ukrainalle.

Heritage Foundation on vastustanut ankarasti Ukrainan avustamista. Viime vuonna ajatuspajan silloinen toiminnanjohtaja Jessica Anderson kutsui Ukraina-apua amerikkalaisten veronmaksajien rahojen vastuuttomaksi käytöksi, ja elokuussa varapuheenjohtaja Victoria Coates vaati avun lopettamista.

– Orbán on luottavainen siitä, että Ukrainan avustamista ei hyväksytä kongressissa. Tämän vuoksi hän yrittää estää myös EU:n avustustoimet, kertoo anonyymi lähde Unkarin suurlähetystön läheltä.

Unkarin pääministeri on jo aiemmin vaatinut Ukrainan EU-jäsenyyden poistamista joulukuussa pidettävän Eurooppa-neuvoston kokouksen asialistalta. Hänen mukaansa puheet Ukrainan jäsenyydestä ovat huonosti valmisteltuja ja perusteettomia.

American Enterprise Institute -ajatuspajan asiantuntija Dalibor Rohacin mukaan unkarilaiset ovat pyrkineet luomaan tiiviimpiä suhteita republikaanipoliitikkoihin, joista moni pitää etenkin Unkarin perhe- ja maahanmuuttopolitiikkaa hyvänä mallia Yhdysvalloille.

Rohac ei kuitenkaan pidä todennäköisenä, että Orbán onnistuisi pyrkimyksistään huolimatta vaikuttamaan Yhdysvaltojen Ukraina-apuun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta , ,
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)