Verkkouutiset

Bella Forsgrén. / LEHTIKUVA

Vihreiden kansanedustaja: Pääministeriä ei haasteta asiakysymyksissä

Bella Forsgrén kuvailee SDP:n ilmastopolitiikkaa viherpesuksi.

Vihreiden kansanedustaja Bella Forsgrén arvioi pääministeri Sanna Marinia (sd.) koskevan julkisuuden kohdistuneen usein muuhun kuin politiikan substanssikysymyksiin.

Pääministeri piti torstaina tiedotustilaisuuden liittyen sosiaalisessa mediassa liikkuneisiin juhlimisvideoihin. Hän sanoi olevansa tarvittaessa valmis huumetestiin. Sanna Marinin juhlinta herätti myös laajaa mediahuomiota viime vuoden lopulla.

– Bilettämisen sijaan minua ärsyttää se, kuinka vähän pääministeri Sanna Marinia haastetaan asiakysymyksistä, Bella Forsgrén tviittaa.

Kansanedustaja huomauttaa SDP:n esittäneen päästöoikeuksien lisäämistä markkinoilla. Ryhmäjohtaja Antti Lindtmanin (sd.) mukaan päästöoikeuksia pitäisi lisätä talveksi korkeiden energiahintojen vuoksi. Järjestelmään kuuluvat muun muassa suuret teollisuuslaitokset ja sähköntuotanto ja sen tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä EU-tasolla.

– Kuinka tärkeitä ilmastoasiat heille olivatkaan? Demareiden ilmastopolitiikka on täyttä viherpesua, Forsgrén sanoo.

Myös vihreiden kansanedustaja Mari Holopainen on arvostellut pääministeripuolueen aloitetta.

– Päinvastoin – päästökauppaa tulisi laajentaa muun muassa luonnonvaroihin. Jos luonnon käyttöä ei hinnoitella, talousjärjestelmä ei ohjaa kestävyyteen, Mari Holopainen toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS