Verkkouutiset

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne puhuu medialle eduskunnassa Helsingissä 29. marraskuuta 2022. Vihreillä oli ylimääräinen eduskuntaryhmän kokous., LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Vihreät vaatii hallituspuolueiden johtoa koolle

Atte Harjanteen mukaan keskustan käytös on hallituspuolueelle käsittämätöntä.

Vihreät vaatii hallituspuolueiden johtoa eli ”viisikkoa” koolle käsittelemään Sanna Marinin (sd.) hallituksen tilannetta sen jälkeen, kun keskustan edustajat liittoutuivat tiistaina ympäristövaliokunnassa opposition kanssa.

Asiasta kertoi tiedotusvälineille vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne tiistaina järjestetyn ryhmän ylimääräisen kokouksen jälkeen. Hän pitää keskustan toimintaa niin tyrmistyttävänä, että hallituspuolueiden johtajien on käsiteltävä asiaa.

– Tämä on sen mittakaavan asia, että viisikon pitää tätä käsitellä. Hallituksessa on me ja kolme muuta toimintakykyistä puoluetta, mutta yksi on tehnyt tänään temppuja, jotka ovat hallituspuolueelle käsittämättömiä, Harjanne sanoi tiistaina.

Puoluejohtajista pääministeri Marin on tällä hetkellä työmatkalla Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Harjanne ei ottanut tiistaina kantaa siihen, tulisiko hänen palata matkaltaan tai haluaako vihreät lähteä hallituksesta.

LUE MYÖS:
Hallituksen rivit sekaisin – “kuka tämän nyt viheltäisi poikki?”

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)