Verkkouutiset

Roman Abramovitš. AFP / LEHTIKUVA / IAN KINGTON

Oligarkin lapset paljastuivat Liettuan kansalaisiksi

Kansalaisuuksia on yritetty käyttää pakotteiden kiertämiseen.

Liettuan sisäministeriö on vahvistanut, että Kremliä lähellä olevan venäläisoligarkki Roman Abramovitšin lapset ovat Liettuan kansalaisia. Asia paljastui Siena Center for Investigative Journalism -journalistiverkoston tutkimuksessa.

Tutkimuksen mukaan Abramovitšin lasten Liettuan kansalaisuuksia on yritetty käyttää EU-pakotteiden kierämiseen. Brittilehti The Guardianin mukaan Abramovitš ehti siirtää omaisuutensa lapsilleen juuri ennen pakotteiden asettamista.

– Maamme kannalta ei todellakaan näytä hyvältä, kun (Kremlin) hallinnon läheisillä ihmisillä on lailliset oleskeluasiakirjat ja he voivat käyttää näitä asiakirjoja kansainvälisten pakotteiden kiertämiseen. Olen todella sitä mieltä, että tämä asia on ratkaistava, ja jos muutoksia tarvitaan, ne käynnistetään, Liettuan pääministeri Ingrida Šimonyten sanoi maan yleisradio LRT:lle.

Abramovitšin lapset saivat Liettuan kansalaisuudet ennen Ukrainan sodan syttymistä. Liettuan maahanmuuttoviraston mukaan kansalaisuudet myönnettiin syntyperän perusteella, sillä Roman Abramovitšin isovanhemmat asuivat aikoinaan Liettuassa. Hänellä itsellään ei viraston mukaan ole Liettuan kansalaisuutta.

Liettuan sisäministeri Agne Bilotaiten mukaan hallitus valmistelee parhaillaan lainsäädäntöä, joka mahdollistaisi Liettuan kansalaisuuden poistamisen kansalliseen turvallisuuteen liittyvän uhan perusteella. Tämä koskisi myös niitä henkilöitä, jotka ovat saaneet kansalaisuuden syntyperän perusteella.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)