Verkkouutiset

Käsikranaatti muovimukissa putoaa ukrainalaisten juoksuhautojen päälle. /Kuvakaappaus videolta/Telegram/Aleksei Rudenko.

Venäläiset pommittavat käsikranaatilla muovimukissa – video

Hyökkääjä yrittää ottaa mallia ukrainalaisten droonisodankäynnistä.

Hyökkääjän puolella sotareportterina työskentelevä venäläistoimittaja Andrei Rudenko on jakanut Telegram-tilillään videon siitä, kuinka venäläisjoukot pudottavat muovimukiin asetetun käsikranaatin ukrainalaisten juoksuhautojen päälle.

– Tällä tavoin poikamme pudottavat lahjojaan viholliselle. Tarve keinot keksii, kuten sanonta kuuluu, Rudenko on kirjoittanut saatetekstiksi.

Räjähdys näyttää varsin vaatimattomalta eikä jätä samanlaista vaikutelmaa kuin ukrainalaisten droonisodankäyntiin ja ilmatiedusteluun erikoistuneen Aerorozvidka-yksikön videot. Mönkijöillä liikkuva Aerorozvidka on tuhonnut oktokoptereillaan panssarivaunuja ja muita viholliskohteita. Yksikön suurin ja tunnetuin saavutus lienee 60 kilometriä pitkän venäläiskolonnan pysäyttäminen Kiovan pohjoispuolelle maaliskuussa 2022.

Aerorozvidka käyttää lennokeissaan neuvostoaikaista viinipullon kokoista RKG-3-kranaattia, joka kehitettiin vuonna 1950 panssarivaunuja vastaan. Kranaatin räjähtäessä sen äänennopeudella lentävä tulikuuma kuparipää läpäisee jopa 20 senttimetriä panssaria ja tekee tuhoisaa jälkeä osuessaan panssarivaunussa oleviin ammuksiin. Ukrainalaiset liittivät näihin 3D-tulostimella tehdyt peräsimet, jotta kranaatti putoaisi tasaisesti.

Venäjän puolustuspolitiikkaan erikoistunut analyytikko Rob Lee on jakanut Rudenkon videon tilillään ja arvelee muovimukin kantaman kranaatin olevan RGD-5, joka on jalkaväen käsikranaatti 1950-luvulta. Räjähdysvoimaltaan heikommassa RGD5:ssa on TNT-räjähdysainetta vain viidesosa RKG-3:sta, jossa on lisäksi heksogeeniä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS