Verkkouutiset

Gennadi Dubovoi Ukrainan rintamalla. / Telegram

Venäläinen sotakirjeenvaihtaja arvosteli kollegoitaan – jäi auton alle

Gennadi Dubovoi oli valittanut yleisönsä kaipaavan liioiteltuja kertomuksia "lähestyvästä voitosta".

Sotakirjeenvaihtaja Gennadi Dubovoin kerrottiin kuolleen maanantaina auto-onnettomuudessa Donetskin kaupungissa. Venäjän nukkehallinnon edustaja kertoi paikallismedialle miehen olleen menossa ostamaan kukkia vaimolleen.

Gennadi Dubovoi työskenteli Donetskin ”kansantasavallan” propagandajulkaisussa ja kertoi aktiivisesti rintamatapahtumista. Hän osallistui myös itse sotatoimiin Ukrainaa vastaan.

Wartranslated-sivusto huomauttaa useiden Venäjä-mielisten taistelijoiden kuolleen viime aikoina epäilyttävissä olosuhteissa. Dubovoi oli taistellut separatistihallinnon riveissä vuodesta 2014 lähtien.

Sotakirjeenvaihtaja oli julkaissut Telegram-kanavallaan huomiota herättäneen viestin vain muutama päivä ennen kuolemaansa. Gennadi Dubovoi arvosteli muita tunnettuja venäläisiä sotabloggaajia ja syytti heitä rintamatilanteen vääristelystä.

Dubovoin mukaan monet pyytäneet häntä julkaisemaan enemmän päivityksiä sosiaalisessa mediassa. Hän sanoi taistelevansa yksikössä, jossa kuvaaminen on kielletty.

– Tässä vaiheessa sotajournalismi on valitettavasti degeneroitunut. On rehellisempää olla vain taistelija, Gennadi Dubovoi kirjoitti.

Hänen mukaansa raportteja lukeva yleisö ei vaikuttanut kaipaavan totuutta.

– Te vain vaaditte vahvistusta harhoillenne sekä lavastettuja ja liioiteltuja ”raportteja” lähestyvästä voitosta ja tappioidemme puutteesta, sotabloggaaja harmitteli.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)