Verkkouutiset

Tuhoutunut venäläinen panssarivaunu. AFP / LEHTIKUVA / JUAN BARRETO

Venäjän propagandatilitkin soittavat hälytyskelloja: Tilanne voi muuttua kriittiseksi

Ukrainan asevoimien kerrotaan edenneen kymmeniä kilometrejä Hersonin rintamalla ja vapauttaneen useita kyliä.

Venäjän sosiaalisen median tileillä ja propagandakanavilla soitetaan hälytyskelloja Etelä-Ukrainan Hersonin rintaman tilanteen vuoksi, kertoo FPRI-ajatushautomon tutkija Rob Lee.

Ukrainan asevoimien kerrotaan päässeen etenemään kymmeniä kilometrejä Hersonin rintaman pohjoisosassa ja vapauttaneen Zolota Balkan, Hrestshenivkan, Shevtshenkoven, Liubymivkan ja mahdollisesti muita kyliä. Alueelta on jaettu paljon videoita. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä.

Sotaa seuraavilla venäläisillä Telegram-kanavilla on kerrottu merkittävästä panssariajoneuvojen läpimurrosta. Venäjän joukkojen sanotaan vetäytyneen Dudtshanyn kylään asti eli 20 kilometrin päähän aiemmasta rintamalinjasta.

– Erään lähteen mukaan Venäjän joukot ovat vetäytyneet Dudtshanyn kylään. Eräs toinen lähde toteaa, että tilanne voi pian muuttua kriittiseksi. Kolmannen lähteen mukaan Venäjän joukkojen pitää valmistautua asutuskeskustaisteluun, ja ukrainalaiset iskevät venäläisten linjojen heikkoihin kohtiin, Rob Lee tviitaa.

Taistelut Hersonissa ovat jatkuneet jo yli kuukauden ajan. Venäjä on lähettänyt alueelle vahvistuksia, ja muutokset rintamalla ovat olleet pieniä. Ukraina on häirinnyt joukkojen huoltoa iskemällä Dnepr-joen ylittäviä maantie- ja ponttoonisiltoja vastaan tykistöllä ja täsmäraketeilla.

Presidentti Vladimir Putin ilmoitti uhmakkaasti perjantaina liittäneensä Venäjään useita Ukrainan alueita, jotka eivät ole todellisuudessa maan asevoimien hallinnassa.

Venäjän joukot joutuivat vetäytymään viikonloppuna Itä-Ukrainassa sijaitsevasta Lymanin kaupungista välttääkseen saarrostuksen. Kaupunki on strategisesti merkittävä sen rautatieyhteyksien vuoksi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)