Verkkouutiset

Ukrainan joukkojen panssarivaunu kulkee tiellä Itä-Ukrainassa. AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Venäjän pakkovärvättyjä kiristetään – ”ruokimme teidät vain, jos menette etulinjaan”

Rintamalle paluu on ehtona myös lääkärinhoidolle.

Venäjän 55. motorisoidun kivääriprikaatin pakkovärvätyille sotilaille ei anneta ruokaa tai lääkärinhoitoa ennen kuin he suostuvat palaamaan etulinjaan Itä-Ukrainan Svatoven lähellä, kertoo riippumaton venäläinen SOTA-media Telegramissa.

Sotilaiden kerrotaan kärsineen kovia tappioita lokakuussa ja vetäytyneen etulinjasta takaisin Svatoven kaupunkiin Luhanskin alueella.

SOTA-median mukaan sotilaat vaativat vetäytymisen jälkeen lääkärinhoitoa vammojensa vuoksi. Komentajat kuitenkin torjuivat pyynnöt ja asettivat hoidon ehdoksi paluun rintamalle.

Sotilaiden sukulaisten mukaan miehiltä on evätty myös ruoka.

– Jos menette etulinjaan, me ruokimme teidät, komentajien kerrotaan sanoneen.

Ukrainan itäosissa on käyty erittäin ankaria taisteluita. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä jutussa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukrainan joukot ovat edenneet Luhanskissa alueelle siirretyistä venäläisvahvistuksista huolimatta. Venäjän joukkojen kerrotaan rakentavan uusia puolustusasemia Svatoven lähialueella.

Venäjän joukot ovat samalla jatkaneet hyökkäyksiään Donetskissa sijaitsevan Bahmutin ympäristössä kovista tappioista huolimatta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)