Verkkouutiset

Venäjän BMP-3-panssariajoneuvo Ukrainan Stugna-P-ohjuksen tähtäysnäytöllä. / mil.gov.ua

Volodymyr Zelenskyi: Idässä käydään nyt ankaria taisteluita

Ukrainan joukkojen kerrotaan edenneen vaativista sääolosuhteista huolimatta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan maan itäosissa on käyty viime päivinä erittäin ankaria taisteluita.

Hän sanoi yöllisessä tv-puheessaan Ukrainan joukkojen onnistuneen etenemään Luhanskissa alueelle siirretyistä venäläisvahvistuksista huolimatta. Venäjän tykistö tulitti yli 400 kohdetta sunnuntain aikana.

– Heikkojen sääolosuhteiden vuoksi hyökkäyksiä on vähemmän, mutta Venäjä jatkaa pommitusta Donetskissa. Luhanskin alueella etenemme pikkuhiljaa, presidentti totesi.

Sähköverkkoa on saatu korjattua monin paikoin Venäjän ohjus- ja lennokki-iskujen jäljiltä. Kiertäviä sähkökatkoja on silti jouduttu järjestämään Kiovassa ja 15 muulla alueella.

– Teemme kaikkemme, jotta tavanomainen elämä palaa Odessassa, Harkovassa ja kaikissa muissa kaupungeissa, Volodymyr Zelenskyi sanoi.

Asiantuntijoiden mukaan Venäjä on yrittänyt rakentaa uusia puolustusasemia Svatoven lähialueelle Luhanskissa. Heikosti koulutettujen ja varustepulasta kärsivien reserviläisten taistelukykyä on pidetty kyseenalaisena. Venäjän joukot ovat samalla jatkaneet hyökkäyksiään Donetskissa sijaitsevan Bahmutin ympäristössä kovista tappioista huolimatta.

– Joukot pitävät asemansa ja tuhoavat huolellisesti ja järjestelmällisesti miehittäjän hyökkäysvoimaa, Zelenskyi sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS