Verkkouutiset

Ukrainan sotasaaliiksi saama T-80U-panssarivaunu hinaa Msta-B-haupitsia lähellä rintamaa. / Батальйон "Сiч"

Venäjän huoltotien väitetään olevan katkeamassa idässä

Upseerin mukaan Lymanin kaupungin tilanne on muuttumassa kriittiseksi venäläisjoukkojen kannalta.

Ukrainan asevoimien kerrotaan jatkaneen etenemistään Lymanin kaupungin pohjoispuolella Donetskin alueella.

Asiantuntijoiden mukaan rintamatilanne vaikuttaa muuttuneen nopeasti alueelle lähetetyistä venäläisvahvistuksista huolimatta. Lymania puolustavien joukkojen on arvioitu olevan saarrostusuhan alla ukrainalaisjoukkojen nopean etenemisen vuoksi.

Ukraina on ilmoittanut vapauttaneensa viime päivinä Pisky-Radkivskin, joka sijaitsee noin 35 kilometriä Lymanin luoteispuolella. Joukkojen kerrotaan edenneen myös kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan Ridkodubiin.

Venäläiset sotakirjeenvaihtajat ja bloggaajat ovat antaneet tilanteesta samankaltaisia arvioita sosiaalisessa mediassa. Tunnetun WarGonzo-sotakirjeenvaihtajan haastattelema BARS-reserviläisyksikön upseeri kertoo ukrainalaisten edenneen Katerynivkaan, Noveen, Kolodyaziin ja Novoselivkaan kaupungin pohjoispuolella.

Upseerin mukaan tilanne on muuttumassa kriittiseksi venäläisjoukkojen kannalta. Kyseinen BARS-13-pataljoona tunnetaan myös Venäjän legioonana, ja se muodostettiin Donbasin alueen vapaaehtoisjoukoista.

Ukrainan kerrotaan vahvistaneen samalla asemiaan Lymanin itäpuolella ja siirtäneen raskasta kalustoa Donets-joen yli ponttoonisilloilla. Kaupunkiin johtava ainoa huoltotie on venäläislähteiden mukaan tykistotulen kohteena, mikä vaikeuttaa joukkojen huoltamista. Ukrainan kärkijoukkojen arvioidaan uhkaavan maantietä lännestä ja etelästä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)