Verkkouutiset

Su-34 käyttää soihtuja ja pudottaa pomminsa Belgorodissa. www.twitter.com

Venäjän huippuhävittäjät hyökkäävät videolla: Pommit eivät osu sinne päinkään

Rynnäkköhävittäjät yrittivät iskeä Belgorodiin tunkeutuneita joukkoja vastaan.

Venäjän Belgorodin alueelta on julkaistu rankka video venäläisten rynnäkköhävittäjien hyökkäyksestä venäläiskapinallisiksi itseään luonnehtineiden joukkojen valtaamalle raja-asemalle Graivoronissa.

Su-34-koneet iskevät videolla (alla) kohteeseen erittäin matalalla ja käyttävät laskuvarjon hidastamia pommeja. Materiaalia Twitterissä arvioineiden asiantuntijoiden mukaan isku on surkeaa katsottavaa. Pommit menevät reippaasti ohi kohteesta. Toinen hävittäjistä pudottaa pommilastinsa pellolle peräti jopa satojen metrien päähän maalista.

Korkeissa puolustusviroissa toiminut entinen taistelulentäjä, Yhdysvaltain ilmavoimien eversti (evp.) Jeffrey Fischer sanoo suoraan, että videolta voi päätellä Venäjän olevan pulassa.

Fischer muistuttaa, että Su-34 on eräs Venäjän uusimmista ja edistyneimmistä monikäyttöhävittäjistä. Hyökkäyksen kohde taas ensinnäkin sijaitsee Venäjällä eikä Ukrainassa ja on myös mitä todennäköisimmin kaukana Ukrainan ilmapuolustusjärjestelmien kantaman ulkopuolella.

– Heillä ei siis todennäköisesti ole mitään hätää tässä tehtävässä.

Evp-eversti jatkaa, että myös kohde on helppo – yksinäinen ja tunnistettavissa oleva rakennus selkeässä maastossa.

– Kun kaikki tämä otetaan huomioon, pommien pudottamisen tähän rakennukseen luulisi olevan helppoa kuin heinän teko. Ymmärrän surkeat pommitukset pahassa uhkaympäristössä, mutta tämän olisi pitänyt olla helppo nakki, Fischer ihmettelee.

– Venäjän edistyneimmän koneet pudottivat ohi maalin. Pahasti, hän jatkaa.

Fischerin mukaan tekosyitä on vaikea keksiä.

– En haluaisi olla kukaan näistä lentäjistä yksiköissään juuri nyt. He ovat ”Internetistä tuttuja”, eivätkä hyvällä tavalla.

Ilmailuasiantuntija Guy Plopsky on samaa mieltä.

Hänen mukaansa video osoittaa hyökkäyksen ja pommituksen tarkkuuden olevan kehnoa.

Plopskyn mukaan Venäjän ilmavoimien Su-34-koneet ovat tehneet tämän tyyppisiä iskuja Ukrainassa täsmäaseiden käyttämisen sijasta. Syynä on pidetty Ukrainan ilmapuolustusten uhkaa. On kuitenkin epäselvää, miksi näin toimittiin myös Belgorodissa, kun tällaista vaaraa ei ollut.

LUE MYÖS:
Näin Venäjän ilmavoimat epäonnistui – ”ratkaisevat iskut jäivät tekemättä”
Venäjän ilmavoimien virheet listattiin: Viisi havaintoa Ukrainasta

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)