Verkkouutiset

Lennokki kuvasi Venäjän helikopteria. GUR

Venäjän helikopteri jahtaa ja tulittaa videolla Ukrainan lennokkia Krimin yllä

Ukrainalaisten mukaan lennokkia ei saatu ammuttua alas.

Ukrainan sotilastiedustelu kertoo lennokkiensa pystyvän selviytymään yhä paremmin Venäjän ilmatorjunnan, lentokoneiden ja helikopterien kynsistä.

Ukrainalaisen tiedustelulennokin kerrotaan joutuneen lennollaan miehitetyllä Krimillä peräti kahden venäläisen taisteluhelikopterin ja yhden sotilaskoneen jahtaamaksi.

– Lennokkimme pääsi ehjänä pois taistelutantereelta huolimatta jatkuvasta tulituksesta ja palasi onnistuneesti tukikohtaan, sotilastiedustelun tiedotteessa todetaan.

Ukrainalaiset ovat julkaisseet tilanteesta alta löytyvän lyhyen videopätkän. Lennokin kuvaamalla videolla näkyy venäläinen taisteluhelikopteri tulittamassa lennokkia. Väitetystä toisesta helikopterista tai lentokoneesta ei ole julkaistu videomateriaalia.

Video on sotilastiedustelun mukaan kuvattu Tarhankutin niemellä Krimin läntisessä kärjessä. Ukraina on tehnyt alueelle useita iskuja viime aikoina. Hiljattain julkaistiin video venäläisen S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmän tuhoamisesta niemellä. Ukrainan erikoisjoukkojen on kerrottu myös tehneen maihinnousuoperaation Tarhankutissa.

LUE MYÖS:
Venäjän ylpeys räjäytettiin taivaan tuuliin – S-400-ilmatorjuntajärjestelmä tuhoutuu videolla
Ukraina teki maihinnousun Krimille erikoisoperaatiossa

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)