Verkkouutiset

Yhdysvaltain merijalkaväen panssarivaunujoukkue maavoimien harjoituksissa Niinisalossa toukokuussa 2018. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Venäjä uhkaili Suomea, kenraali-kansanedustajalta suorat sanat

Pekka Toveri huomauttaa USA:n joukkojen tulevan Suomeen luvan kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja ja kenraalimajuri (evp.) Pekka Toveri vastaa venäläiskommentteihin Naton toiminnasta Suomessa. Hän veistelee sarkastisesti Twitterissä venäläisten hitaasta heräämisestä.

Venäjän ulkoministeriö on uhkaillut vastatoimilla, jos ”Nato käyttää Suomen aluetta”. Ministeriön tiedottaja Maria Zaharova kuvasi eilen tiedotustilaisuudessa Moskovan totutun linjan mukaisesti, että Venäjän on pakko ryhtyä ”sotilaallisteknisiin” ja muihin vastatoimiin tällaisessa tapauksessa. Zaharova väitti, että kyse on Venäjän turvallisuuden takaamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Seuraamme tarkasti Naton suunnitelmia Suomen suhteen, Zaharova totesi Venäjän median mukaan.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja väitti myös Suomen ja Yhdysvaltojen sorvaaman puolustusyhteistyösopimuksen vähentävän Suomen suvereniteettia.

Suomessa asiasta kertoi Iltalehti.

– USA:n joukot ovat harjoitelleet Suomessa säännöllisesti ainakin vuodesta 2015 lähtien. Aika hitaasti Z herää…, pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö Toveri toteaa kommenteista.

– Ja USA:n joukot tulevat tänne luvan kanssa, toisin kuin Venäjän joukot Ukrainassa ja Georgiassa, hän lataa.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Henri Vanhanen arvioi Zaharovan lausuntojen olevan ”malliesimerkki Venäjän tavasta pyrkiä vaikuttamaan Suomeen”.

– 1. Suomen suvereniteetin kyseenalaistus. 2. Pyrkimys rajoittaa Suomen toimintaa Natossa. 3. Epämääräiset uhkaukset, Vanhanen listaa Twitterissä.

– Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista, hän lausahtaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)