Verkkouutiset

M1A1 Abrams -taistelupanssarivaunu. AFP/LEHTIKUVA/WILLIAM WEST

Venäjä uhkaa tuhota USA:n panssarivaunut

Venäjän Yhdysvaltain suurlähettilään mukaan Abramsit tuhotaan, jos ne toimitetaan Ukrainaan.

– Jos päätös antaa Kiovalle M1 Abrams-panssarivaunuja tehdään, amerikkalaiset panssarivaunut tuhoutuvat epäilemättä, kuten kaikki muutkin Naton sotilasvarusteet, Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs Anatoli Antonov sanoi antamassaan lausunnossa CNN:n mukaan.

Kun Antonovia pyydettiin kommentoimaan mahdollisia Abrams -lähetyksiä Kiovaan, Antonov sanoi, että ”Washingtonin toimien koko sarjan analyysi osoittaa, että amerikkalaiset korottavat jatkuvasti sotilaallisen avun rimaa nukkehallitukselleen”.

– Ilmeisesti Washington yrittää tarkoituksella aiheuttaa meille strategista tappiota. Se antaa vihreän valon amerikkalaisen avun käytölle hyökkäyksissä Krimiä vastaan. Se kattaa myös rikokset, jotka radikaalit ovat tehneet Donbassin, Zaporižžjan ja Hersonin alueiden väestöä vastaan, hän väitti.

– Jos Yhdysvallat päättää toimittaa panssarivaunuja, on mahdotonta perustella tällaista askelta puolustusaseita koskevilla argumenteilla. Tämä olisi jälleen yksi räikeä provokaatio Venäjän federaatiota vastaan. Kenelläkään ei pitäisi olla illuusioita siitä, kuka on todellinen hyökkääjä nykyisessä konfliktissa, Antonov jatkoi.

Joe Bidenin hallinto viimeistelee suunnitelmia noin 30 Abramsin lähettämisestä Ukrainaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS