Verkkouutiset

BTR-50PU-komentoajoneuvo. / UAWeapons / Twitter

Venäjä toi rintamalle ajoneuvoja 1950-luvulta

Rintamayksiköiden väitetään saaneen käyttöönsä vanhoja BTR-50-miehistönkuljetusvaunuja.

Venäläisjoukkojen on kerrottu tuoneen rintamalle yhä vanhempia ja huonokuntoisempia ajoneuvoja kärjistyvän kalustopulan vuoksi.

Venäjän väitettiin aiemmin siirtäneen varastoistaan Ukrainassa taisteleville yksiköille vanhentuneita BTR-50P-miehistönkuljetusajoneuvoja. Sotilasasiantuntija Rob Lee selitti havaintoa sillä, että Venäjän BMP-1- ja MT-LB-panssariajoneuvot olisivat loppumassa raskaiden tappioiden vuoksi.

Maan sotateollisuus ei pysty tuottamaan riittävästi uudempia BMP-3- ja BTR-82A-ajoneuvoja rintamayksiköille.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu uusia kuvia, jotka vaikuttavat vahvistaneen tiedot BTR-50-vaunujen saapumisesta venäläisjoukkojen käyttöön. Eräässä kuvassa näkyy BTR-50PU-komentovaunu, joka otettiin käyttöön Neuvostoliitossa vuonna 1958. On epäselvää, mihin tarkoitukseen ajoneuvoa aiotaan käyttää.

BTR-50-ajoneuvojen tuotanto alkoi vuonna 1954, ja niitä valmistettiin 1970-luvulle asti. Kevyesti panssaroitu ajoneuvo ei tarjoa käyttäjälleen juurikaan suojaa modernilla taistelukentällä.

Ukraina arvioi Venäjän asevoimien menettäneen sodassa tähän mennessä noin 3 500 panssarivaunua, 6 800 panssariajoneuvoa ja yli 5 400 muuta ajoneuvoa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)