Verkkouutiset

BTR-50PU-komentoajoneuvo. / UAWeapons / Twitter

Venäjä toi rintamalle ajoneuvoja 1950-luvulta

Rintamayksiköiden väitetään saaneen käyttöönsä vanhoja BTR-50-miehistönkuljetusvaunuja.

Venäläisjoukkojen on kerrottu tuoneen rintamalle yhä vanhempia ja huonokuntoisempia ajoneuvoja kärjistyvän kalustopulan vuoksi.

Venäjän väitettiin aiemmin siirtäneen varastoistaan Ukrainassa taisteleville yksiköille vanhentuneita BTR-50P-miehistönkuljetusajoneuvoja. Sotilasasiantuntija Rob Lee selitti havaintoa sillä, että Venäjän BMP-1- ja MT-LB-panssariajoneuvot olisivat loppumassa raskaiden tappioiden vuoksi.

Maan sotateollisuus ei pysty tuottamaan riittävästi uudempia BMP-3- ja BTR-82A-ajoneuvoja rintamayksiköille.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu uusia kuvia, jotka vaikuttavat vahvistaneen tiedot BTR-50-vaunujen saapumisesta venäläisjoukkojen käyttöön. Eräässä kuvassa näkyy BTR-50PU-komentovaunu, joka otettiin käyttöön Neuvostoliitossa vuonna 1958. On epäselvää, mihin tarkoitukseen ajoneuvoa aiotaan käyttää.

BTR-50-ajoneuvojen tuotanto alkoi vuonna 1954, ja niitä valmistettiin 1970-luvulle asti. Kevyesti panssaroitu ajoneuvo ei tarjoa käyttäjälleen juurikaan suojaa modernilla taistelukentällä.

Ukraina arvioi Venäjän asevoimien menettäneen sodassa tähän mennessä noin 3 500 panssarivaunua, 6 800 panssariajoneuvoa ja yli 5 400 muuta ajoneuvoa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS