Verkkouutiset

Liuskeöljyn käsittelyä Siperiassa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Venäjä kiertää pakotteita Kiinan ja Intian kautta

Myös vienti Turkkiin on säilynyt korkealla tasolla hyökkäyssodasta huolimatta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän kaksi vuotta sitten aloittaman hyökkäyssodan vuoksi Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat asettaneet laajoja pakotteita Venäjää vastaan.

Pakotteet näkyvät selkeästi Venäjän vienti- ja tuontitilastoissa, kertoo Wall Street Journal.

Osalle pakotteiden alaisista vientituotteista Venäjä on onnistunut löytämään muita ostajia. Esimerkiksi raakaöljyn vienti Kiinaan ja Intiaan on kasvanut voimakkaasti viimeisen kahden vuoden aikana.

Maa käyttää öljyn vientiin EU:n ja Yhdysvaltojen ulkopuolisia toimijoita, jotta öljyn kuljetus ei jäisi pakotteista kiinni. Myös vienti Turkkiin on säilynyt melko tasaisena hyökkäyssodasta huolimatta.

Tavaroiden tuonti Euraasian maista Venäjälle on kasvanut merkittävästi. Syynä tähän arvioidaan olevan pakotteiden kiertäminen. Korkean teknologian vienti Venäjälle on länsimaissa kielletty, koska maan aseteollisuus on riippuvainen länsimaalaisista komponenteista ja osista.

Euraasian maiden, kuten Armenian, kautta Venäjä kykenee kiertämään pakotteita. Ensin korkean teknologian tuotteet tuodaan Euraasian maihin, minkä jälkeen ne viedään välittömästi Venäjälle. Länsimaiden on ollut vaikea puuttua pakotteiden alaisten tuotteiden vientiin Venäjälle kolmansien maiden kautta.

Myös Kiinalla on suuri merkitys Venäjän sotateollisuuden varustamisessa. Kiina ei ole asettanut pakotteita Venäjää vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)