Verkkouutiset

Antero Laukkanen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

”Velkainen ja leikkauksiin pakottava perintö tuleville hallituksille”

Ajatus laajapohjaisesta hallituksesta ei herätä kansanedustajassa innostusta.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen tyrmää taloustieteilijä Sixten Korkmanin esittämät näkemykset, joiden mukaan vasemmisto ja oikeisto voisivat yhdessä pelastaa hyvinvointivaltion. Sopeutuskeinoja tulisi Korkmanin mukaan etsiä yhdessä yli oikeisto-vasemmisto -rajojen.

– Minusta olisi järkevää, että meillä olisi laajapohjainen hallitus, jossa mukana ovat sekä vasemmisto että oikeisto. Ne pystyvät yhdessä sopimaan, niin uskon, tarvittavista ratkaisuista julkisen talouden tasapainottamiseksi, Korkman sanoi Helsingin Sanomille.

Laukkasen mukaan Korkman on harvoin ollut näin väärässä, eikä esitetyille väitteille ole perusteita. Laukkanen nostaa esimerkiksi pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen toiminnan ja perinnön.

– Marinin demari-kepu hallitus on lähes tuhonnut hyvinvointivaltion taloudellisen perustan ja jättää perintönä velkaisen ja leikkauksiin pakottavan perinnön tuleville hallituksille, hän arvioi yhteisöpalvelu Twitterissä.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)