Verkkouutiset

Paula Risikko eduskunnan täysistunnossa. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Varapuhemies rajalaista: On päätettävä, annammeko Vladimir Putinin vaikuttaa Suomeen

Paula Risikon mukaan lainsäädännön hyväksymiselle on vahvat perusteet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useissa hallituksissa ministerinä toiminut eduskunnan nykyinen varapuhemies Paula Risikko (kok.) toivoo eduskuntapuolueiden tukevan laajasti rajaa koskevaa poikkeuslakia.

Käännytyslaiksi kutsuttu lainsäädäntö mahdollistaisi turvapaikanhakijoiden käännyttämisen itärajalta takaisin Venäjälle. Turvapaikkahakemusten vastaanottoa pystyttäisiin jatkossa rajoittamaan, jos kansalliselle turvallisuudelle olisi selkeä uhka.

– Entisenä sisäministerinä toivon todella, että yhteisymmärrykseen päästään ja laki saadaan eteenpäin. Se on totta kai hyvin vaikeaa lainsäädäntöä, ja se näkyy siinä hallituksen esitysluonnoksessakin, joka on nyt lausunnoilla, Paula Risikko sanoo Verkkouutisten Asiakysymyksen haastattelussa.

Hallituksen esitysluonnos siirtyi viime viikon perjantaina lausuntokierrokselle. Se päättyy maanantaina 25. maaliskuuta. Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen tavoitteena on tuoda lainsäädäntö eduskunnan käsittelyyn jo tämän kuun aikana ja saattaa se voimaan mahdollisimman pian.

Poikkeuslaki vaatii eduskunnassa viiden kuudesosan enemmistön taakseen, eli sitä ei voida hyväksyä tavalliseen tapaan hallituspuolueiden enemmistön turvin.

Paula Risikon mukaan lakimuutokselle on vahvat perusteet.

– Mutta todellakin totean, että täällähän on päätettävä se, annammeko me [Vladimir] Putinin vaikuttaa tuolla tavalla Suomeen vai emme. Ja mielestäni sen päätöksen ei pitäisi olla kovin vaikea, varapuhemies toteaa.

KATSO UUSIN JAKSO:
Tyrmäys lakkoväitteelle: Lait etenevät normaalisti eduskunnassa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)