Verkkouutiset

Puolustusvoimissa ja Rajavartiolaitoksessa vapaaehtoisen asepalveluksen on suorittanut jo yli 13 000 naista. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Vapaaehtoiseen asepalvelukseen haki yli 1500 naista

Tämän vuoden hakijamäärä on Puolustusvoimien historian kolmanneksi suurin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Haku naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen päättyi 15. tammikuuta. Hakijoita oli 1 555.

Pian jo 30 vuoden ajan Puolustusvoimien reserviin on koulutettu osaavia naisia, jotka muodostavat tärkeän voimavaran Suomen puolustukselle. Puolustusvoimissa ja Rajavartiolaitoksessa vapaaehtoisen asepalveluksen on suorittanut jo yli 13 000 naista.

Mukaan lukien tämän vuoden tulokset, naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeneiden määrä on ylittänyt 1 500 hakijan rajan jo neljästi. Hakemusmäärä kohosi viime vuodesta noin 300:lla.

Palvelukseen hakeneet naiset kutsutaan hakemuksen perusteella aluetoimiston järjestämään valintatilaisuuteen. Valintatilaisuudessa annetaan tietoa varusmiespalveluksesta ja asevelvollisuudesta, hakijat haastatellaan ja heidän terveydentilansa tarkistetaan.

Valintatilaisuudessa hakijan on mahdollista esittää koulutusta ja palvelusta koskevat toiveet.

Naisten valintatilaisuudet yhdistetään ensimmäistä kertaa kutsuntoihin

Uudenmaan, Hämeen ja Lapin aluetoimistot pilotoivat naisten vapaaehtoisen asepalveluksen valintatilaisuuden yhdistämistä kutsuntoihin tänä syksynä.

Mainittujen aluetoimistojen alueelta palvelukseen hakeneiden naisten valintatilaisuudet järjestetään miesten kutsuntojen kanssa samanaikaisesti 15.8.-15.12.2024.

Pilotti on konkreettinen toimi asevelvollisuuden kehittämisessä, sillä tulevaisuudessa suuntana ovat yhteiset tilaisuudet naisille ja miehille.

Naiset voivat suorittaa palveluksen Puolustusvoimien kaikissa joukko-osastoissa ja kaikissa palvelustehtävissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)