Verkkouutiset

Ukrainan valtakunnansyyttäjä Andriy Kostin. (Photo by UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/AFP/LEHTIKUVA)

Noin 90 prosenttia ukrainalaisista sotavangeista on kidutettu

Valtakunnansyyttäjä Andrii Kostin sanoo, että todisteita näistä kauhuista on löytynyt kaikilta vapautetuilta alueilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Noin 90 prosenttia ukrainalaisista sotavangeista on joutunut kidutuksen, raiskauksen, seksuaalisen väkivallan tai muun julman ja epäinhimillisen kohtelun kohteeksi tuoreiden arvioiden mukaan, Ukrainan valtakunnansyyttäjä Andrii Kostin sanoo CNN:n mukaan.

Hänen mukaansa Ukraina löysi ”todisteita näistä kauhuista kaikilta vapautetuilta alueilta”, Kostin sanoi tavatessaan YK:n kidutusta käsittelevän erityisraportoijan Alice Kill Edwardsin torstaina.

– Pelkästään Hersonin alueella on kirjattu 11 kidutuskammiota. Harkovan alueella tutkitaan lähes sataa kidutustapausta, joissa on tunnistettu yli 700 uhria, Kostin kertoi.

Hän totesi, että eri kidutustapauksissa on tunnistettu 156 epäiltyä ja lisäsi, että 114:ää epäiltyä vastaan on nostettu syytteet.

Kostinin mukaan epäiltyjen joukossa on venäläisiä sotilaita ja miehitysviranomaisten edustajia.

Hän sanoi, että 35 ihmistä on tuomittu kidutuksesta ja julmasta kohtelusta sotarikoksina.

Kostin kehotti maailmanyhteisöä ”tuhoamaan Venäjän kidutuskoneen ja varmistamaan jokaisen siihen osallistuneen rangaistuksen”.

Venäjä on toistuvasti kiistänyt syytökset kidutuksesta ja ihmisoikeusloukkauksista Ukrainassa huolimatta päinvastaisista todisteista, joita kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ja tiedotusvälineet ovat tutkineet ja tuoneet esiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)