Verkkouutiset

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja, kontra-amiraali (evp.) John Kirby. AFP/LEHTIKUVA/JIM WATSON

Valkoinen talo: Tehdään tämä selväksi, Avdijivkan menetys johtui kongressin toimimattomuudesta

Ukrainan ulkoministerin mukaan Avdijivkaa ei olisi menetetty, jos ammuksia olisi toimitettu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Avdijivkan kaupunkia ei olisi menetetty, jos Ukraina ”olisi saanut kaiken tarvitsemamme tykistöammukset puolustaakseen sitä”, Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba sanoo CNN:lle.

Kuleba sanoi, että ukrainalaisista sotilaista ”täytyy kunnioittaa” taistelusta Venäjää vastaan ja henkensä uhraamisesta.

– Mutta syy, miksi heidän täytyy uhrata itsensä ja kuolla, on se, että joku vielä keskustelee päätöksestä. Ja kunnioitan sisäpolitiikkaa enkä puutu siihen, mutta haluan vain kaikkien muistavan, että jokainen päivä keskustelua yhdessä paikassa merkitsee toisen kuolemaa toisessa paikassa, Kuleba toteaa viitaten Yhdysvaltain kongressiin.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja, kontra-amiraali (evp.) John Kirby syytti suoraan Ukrainan vetäytymisestä Avdijivkasta kongressin republikaaneja.

– Tehdään tämä selväksi: Ukrainan päätös vetäytyä Avdijivkasta ei johtunut siitä, että he eivät olleet tarpeeksi rohkeita, ei siitä, etteivätkö he olleet tarpeeksi hyvin johdettuja, ei siitä, että heitä ei koulutettu, se ei siitä, ettei heillä ei ole taktista taitoa puolustaa itseään ja sitä kaupunkia. Se johtui kongressin toimimattomuudesta, hän sanoi tiistaina.

Aiemmin myös presidentti Joe Biden osoitti syyttävän sormensa republikaaneihin.

– Ukrainan armeija joutui vetäytymään Avdijivkasta sen jälkeen, kun ukrainalaisten sotilaiden täytyi säännöstellä ammuksia hupenevien varastojen vuoksi, mikä johti Venäjän ensimmäisiin merkittäviin voittoihin kuukausiin, hän sanoi maanantaina.

Biden korosti, että kongressin on kiireellisesti hyväksyttävä kansallisen turvallisuuden lisärahoituslaki Ukrainan varastojen täydentämiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)