Verkkouutiset

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jussi Saramo eduskunnassa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

USU: Jussi Saramo kannattaa Nato-jäsenyyttä

Vasemmistoliiton kansanedustajan mukaan kyse on poliittisesta realismista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo on päätynyt kannattamaan Suomen jäsenyyttä puolustusliitto Natossa.

– Nenää pidellen äänestän Naton puolesta, Saramo sanoo Uutissuomalaiselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Saramo on aiemmin vastustanut Suomen Nato-jäsenyyttä. Hän kuitenkin kääntyi jäsenyyden kannalle, koska se on tässä tilanteessa “poliittista realismia.”

Saramon tärkein peruste Nato-jäsenyyden tukemiselle on yhteistyö Ruotsin kanssa. Hänen mukaansa olisi vaarallista, jos Suomi ja Ruotsi olisivat eri puolilla Naton rajaa.

Kansanedustajan mielestä Suomen julkinen keskustelu on ollut “yhtä totuutta korostavaa” ja siksi pöydällä on käytännössä enää Nato-jäsenyys.

– Olisin halunnut toisenlaista harkintaa, mutta poliittista realismi on nyt se, ettei muita vaihtoehtoja selvitetä.

Myös vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo julkisti tänään Nato-kantansa.

– Olen näiden muutaman kuukauden ajan suhtautunut asiaan rauhallisesti, vaalinut asian demokraattista käsittelyä ja kuullut huolella näkemyksiä Natoon liittymisen eri puolista.

– Nyt olen tehnyt asiassa oman analyysini. Kantani pysyy kriittisenä, Honkasalo sanoo tiedotteessa.

Honkasalon mukaan Venäjän kansainvälistä oikeutta räikeästi loukkaava hyökkäyssota on kauhistuttava. Samalla se noudattaa Venäjän imperialistista ja kansainvälisistä sopimuksista piittaamatonta pitkää linjaa.

Honkasalo ei kuitenkaan kannata Natoon liittymistä jäsenyyteen liittyvien riskien, jännitteiden lisääntymisen sekä ihmisoikeusnäkökulmien takia. Honkasalo mainitsee Natoon liittymisen riskinä ydinasedoktriinin leviämisen.

– Nato-jäsenyyden hyväksyminen tarkoittaa, että me myös hyväksymme ydinasepelotteeseen pohjautuvan turvallisuuspolitiikan. Tämä ei ole tulevaisuuden kannalta kestävää, hän arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)