Verkkouutiset

M1224 MaxxPro -ajoneuvoja Ukrainassa. / Twitter

Uusien panssariautojen kolonna kuvattiin Ukrainassa

Puolustajan kalustoon on virrannut satoja länsimaisia miehistönkuljetusvaunuja.

Ukrainan asevoimien kerrotaan saaneen kesän aikana käyttöönsä yhä enemmän moderneja miehistönkuljetusvaunuja länsimaisilta tukijoilta.

Kalusto on sotilasasiantuntijoiden mukaan erittäin tärkeää puolustajalle, sillä maan omista BMP- ja BTR-ajoneuvoista merkittävä osa on tuhoutunut tai vaurioitunut sodan aikana.

Sosiaalisessa meidassa julkaistujen videoiden perusteella Yhdysvaltain toimittamat M1224 MaxxPro MRAP -ajoneuvot olisivat jo rintamakäytössä. Tuoreella videolla näkyy kymmenien ajoneuvojen kolonna jossain päin Ukrainaa.

Navistar-yhtiön valmistamat, Afganistanin ja Irakin sodissa käytetyt panssariajoneuvot on suunniteltu miinankestäviksi.

Ukraina on saanut lisäksi käyttöönsä Australialta Bushmaster-panssariautoja, Britannialta Wolfhound- ja Mastiff-ajoneuvoja ja Turkilta BMC Kirpi -ajoneuvoja. M113-miehistönkuljetusvaunuja ovat toimittaneet muun muassa Portugali, Liettua ja Yhdysvallat.

Asiantuntijoiden mukaan pelkästään Yhdysvaltain toimittamat M113-vaunut riittäisivät kahden tai kolmen mekanisoidun prikaatin muodostamiseen. Ajoneuvojen koulutusohjelma yli 50 ukrainalaissotilaalle aloitettiin jo huhtikuussa Ukrainan ulkopuolella.

Hersonin alueelle suunnitellun vastahyökkäyksen onnistumisen on arvioitu olevan pitkälti kiinni siitä, saako Ukraina jalkaväensä tueksi riittävästi panssariajoneuvoja.

LUE MYÖS:
Video vahvistaa: USA:n panssariajoneuvot nyt Ukrainassa (VU 14.7.2022)
Huoli vastahyökkäyksestä: Jalkaväen eteneminen tulee kalliiksi (VU 12.8.2022)

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS