Verkkouutiset

Britannian pääministeri Rishi Sunak ja opposition työväenpuolueen puheenjohtaja Keir Starmer. / AFP / LEHTIKUVA / HANNAH MCKAY

Uusi ennuste: Britannian konservatiivit voivat menettää yli 300 paikkaa

Rishi Sunakista voi tulla maan ensimmäinen istuva pääministeri, joka ei pääse läpi parlamenttiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuoreen mielipidemittauksen perusteella Britannian valtapuoluetta voi odottaa aiempiakin arvioita suurempi katastrofi heinäkuun 4. päivänä pidettävissä vaaleissa.

Savanta-yhtiön Telegraph-lehdelle teettämässä gallupissa haastateltiin noin 18 000 henkilöä kesäkuun 7.–18. päivänä.

Ennusteen mukaan konservatiivien paikkamäärä romahtaisi 365 kansanedustajasta vain 53 edustajaan. Työväenpuolue saisi 516 paikkaa, kun puolueella on niitä nyt 202 kappaletta. Liberaalidemokraatit lähes viisinkertaistaisivat parlamenttipaikkansa 11 edustajasta 50 edustajaan.

Konservatiivien pääministeri Rishi Sunakista uhkaa tulla ensimmäinen istuva pääministeri, joka häviää vaalikamppailun omassa vaalipiirissään eli putoaa parlamentista. Kolme neljäsosaa nykyisistä ministereistä kokisi saman kohtalon.

Tilanne yli sadassa vaalipiirissä oli niin tiukka, että pienikin nousu konservatiivien kannatuksessa voisi nostaa merkittävästi heidän saamaansa paikkamäärää.

Nigel Faragen Reform-puolueen kannatus on noussut viime viikkojen kyselyissä. Britannian vaalijärjestelmän vuoksi puolue ei kuitenkaan saisi ennusteen mukaan yhtään paikkaa parlamentissa. Työväenpuolueen nousu iskisi myös Skotlannin kansallispuolue SNP:hen, joka menettäisi 48 paikastaan kaikki paitsi kahdeksan.

Työväenpuolueen 382 paikan enemmistö olisi kaksinkertainen verrattuna Tony Blairin historiallisen suureen vaalivoittoon vuonna 1997.

LUE MYÖS:
Konkaripoliitikko ihmettelee: Kukaan ei uskalla puhua Brexitistä (VU 28.5.2024)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)