Verkkouutiset

Nuoret pelaamassa liikuntasalissa. Arkistokuva. LEHTIKUVA / ROOPE SALONEN

USU: Yhä useampi kaupunki perii maksua lasten liikuntavuoroista

Maksuttomuudesta on luovuttu nopeasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhä useampi suuri kaupunki perii liikuntasalien käytöstä maksua myös lapsilta ja nuorilta, ilmenee Uutissuomalaisen selvityksestä. Selvityksen mukaan yli 50 000 asukkaan kaupungeista seitsemän eli 33 prosenttia tarjoaa maksuttomia vuoroja lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Maksuttomuudesta on luovuttu nopeasti. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) vuonna 2022 tekemässä tiedonkeruussa lähes 50 prosenttia suurimmista kaupungeista kertoi lasten ja nuorten vuorojen olevan maksuttomia. Vuonna 2012 osuus oli noin 70 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Uutissuomalaisen selvityksessä vertailtiin koulujen liikuntasalien käyttömaksuja yli 50 000 asukkaan kaupungeissa. Vertailu tehtiin oman kaupungin seuralta lasten ja nuorten harrastustoiminnasta perittävistä hinnoista.

Parin viime vuoden sisällä liikuntatilojen maksuttomuudesta on luovuttu Jyväskylässä ja Joensuussa. Pian samaan joukkoon liittyy Turku, jossa maksut tulevat käyttöön ensi vuoden alussa. Alle 7-vuotiaiden harrastusvuorot kuitenkin pysyvät ilmaisina.

Maksuttomuudesta saattaa luopua myös Vaasa, jossa lautakunta on esittänyt maksujen käyttöönottoa tulevana syksynä.

Liikuntasalien käyttö on tällä hetkellä maksutonta Oulussa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Salossa ja Kotkassa sekä vielä tämän vuoden ajan Turussa. Lisäksi käyttö on osin maksutonta Vantaalla, jossa maksuttomuus koskee pienimpiä saleja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)