Verkkouutiset

Elintarvikkeita jaetaan ihmisille Myllypuron elintarvikejakelussa Helsingissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

USU: Vähävaraisille jaetaan maksukortteja ruokakauppaan

Yksittäiselle kortille on ladattu 40 euroa.

Vähävaraisille aletaan jakaa lokakuun aikana 40 euron arvoisia maksukortteja, joilla voi ostaa elintarvikkeita ja perustuotteita päivittäistavarakaupoista, Uutissuomalainen kertoo.

Ensimmäisten korttien arvioidaan tulevan jakoon lokakuun puolenvälin tienoilla.

EU-rahoitteisia maksukortteja jakavat ensivaiheessa Suomen Helluntaikirkko, Suomen Punainen Risti (SPR) ja Vihreä Keidas ry yli 200 toimipisteessä eri puolella Suomea.

– Rahoituspäätöksen saaneiden hankkeiden suunnitelmissa on jakaa noin 120 000 korttia seuraavan kahden vuoden aikana, johtava asiantuntija Eveliina Viitanen Ruokavirastosta kertoo USU:lle.

Aineellisen avun maksukortit korvaavat aiemmin jaetut EU-ruokakassit, joiden jakelu päättyi vuonna 2021. Maksukortteja ei kuitenkaan jaeta jonotusperiaatteella vaan avuntarvitsijat etsitään muilla keinoilla.

Avun ensisijaisena kohderyhmänä ovat vähävaraiset työttömät ja heidän perheensä. Jokainen avunsaaja on tarkoitus kohdata henkilökohtaisesti ja selvittää hänen avuntarvettaan.

– Valitettavasti avun tarve on suuri, ja jaettavien korttien määrä on rajallinen, ruoka-aputoiminnan suunnittelija Riikka Kaukonen Lindholm SPR:stä sanoo.

Ruokaviraston Viitasen mukaan jaettavien maksukorttien ja jakopaikkakuntien määrät kasvavat, kun hanketoimijoita tulee lisää.  Tähän mennessä rahoituspäätöksiä on tehty noin 5,5 miljoonan euron edestä.

Maksukortit ovat osa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelmaa, ja ne rahoitetaan Euroopan sosiaalirahastosta (ESR+). Ohjelman toteuttamiseen on myönnetty yhteensä noin 30 miljoonaa euroa vuoteen 2027 asti.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)