Verkkouutiset

Presidentinvaaleihin on tällä hetkellä nimetty yhdeksän ehdokasta. Seitsemän ehdokasta kerää vielä kannattajakortteja. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

USU selvitti: Seitsemän ehdokasta kerää yhä kannattajakortteja

Keräysaikaa on 12. joulukuuta asti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidenttiehdokkuutta tavoittelevilta Saara Huhtasaarelta ja Paavo Väyryseltä puuttuu noin puolet vaadittavista kannattajakorteista, kertoo Uutissuomalaisen kysely.

Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokkaaksi pääsemiseen vaaditaan 20000 kannattajakorttia. Määräaika keräämiselle päättyy 12. joulukuuta 2023, jolloin ehdokashakemukset on jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnalle.

Sitoutumaton Saara Huhtasaari on kerännyt arviolta noin 10000 korttia. Huhtasaaren tiimissä pidetään vielä mahdollisena, että 20 000 korttia saataisiin kerättyä.

Paavo Väyrynen vastasi Uutissuomalaisen kyselyyn viittaamalla blogikirjoitukseensa, jossa hän kertoo kortteja olevan koossa ”alle puolet tarvittavasta määrästä” eli alle 10000.

Väyrynen pyrkii Suomen linja -valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi. Vuoden 2018 presidentinvaaleissa Väyrynen pääsi ehdokkaaksi kerättyään tarvittavan määrän kannattajakortteja.

– Vuoden 2018 vaalien korttikeräykseen verrattuna keräys on nyt sujunut huonommin, yhdistyksen vaaliasiamies Eero Paavola kommentoi Uutissuomalaiselle.

Lisäksi ainakin viisi muuta ehdokasta kerää yhä kortteja.

Pienpuolue VKK:n puheenjohtaja, entinen kansanedustaja Ano Turtiainen toteaa, että ”jos 300 korttia saan kasaan, niin onhan se jo kova juttu”.

Totuuspuolueen puheenjohtaja Jaana Kavonius on sosiaalisen median kanavissaan viestinyt korttikeräyksen olevan edelleen käynnissä.

Helsinkiläisellä Kimmo Rantasella on kortteja kerättynä ”iso kasa”. Rantasen takana on Toimivamman demokratian puolesta -valitsijayhdistys.

Myöskään bloggaaja Sami Parkkoselle kerättyjen korttien määrää ei ole laskettu. Parkkosen taustalla on Kansanliike Suomen puolesta -yhdistys.

– Mutta niin paljon kortteja vielä puuttuu, että ihme on, jos saamme 20000 kerättyä, kertoo Parkkosen vaaliasiamies Reija Kuparinen Uutissuomalaiselle.

Hirvensalmelaisen yrittäjän Jouni Kuitusen paikallisessa huoltoaseman baarissa alkanut korttikeräys jatkuu.

– Kyllä siinä vähintään kansannousu tarvitaan, että 20000:een päästään, Kuitunen kertoo Uutissuomalaiselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)