Verkkouutiset

Eduskuntatalon istuntosali. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

USU: Nato-jäsenyys vaikeuttaa eduskunnan säästöjen toteuttamista

Eduskunta pyrkii säästämään menoistaan tällä vaalikaudella kaksi miljoonaa euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Samaan aikaan lukuisat Nato-kokoukset vaativat rahaa.

– Nato-jäsenyys tuo paineita matkustaa enemmän. On paljon kansainvälisiä kokouksia, joihin edellytetään eduskunnan Nato-valtuuskunnan osallistumista. Myös eduskunnalle lankeaa velvollisuus järjestää Nato-kokouksia, mutta niiden ajankohdista ei vielä ole tarkempaa tietoa, kertoo eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola Uutissuomalaiselle.

– Velvoite tietenkin vaatii rahaa. Tätä on mietitty ja vaikeaksi todettu, mutta parhaamme teemme.

Paavolan mukaan säästöt kohdistuvat eduskunnan kanslian lisäksi oikeusasiamiehen kansliaan ja Valtiontalouden tarkastusvirastoon (VTV).

– Olemme pohtineet tarkkaan, miten saamme säästöt toteutettua. Tämä ei ole helppoa, mutta pyrkimys on, että tavoitteeseen päästään. Osastoilla mietitään, mistä voidaan tinkiä ja voidaanko eläköityvien tehtävien sisältöä arvioida uudelleen. Ketään ei olla irtisanomassa.

Paavolan mukaan hänen kaudellaan eduskunnan budjetit ovat pitäneet, mutta tänä vuonna määrärahat eivät välttämättä riitä. Kahden miljoonan säästöt pyritään toteuttamaan tulevalla nelivuotiskaudella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)