Verkkouutiset

Annika Saarikko kertoi keskiviikkona, että hän aikoo ehdottaa hallitukselle ylimääräisen lapsilisän maksamista tämän vuoden puolella. LEHTIKUVA/PIHLA LEHMUSJOKI

USU: Ministeri suhtautuu ylimääräiseen lapsilisään varauksella

Hanna Sarkkisen mukaan pienituloisille suunnattavat täsmätoimet olisivat valtiontaloudelle halvempia.

Lapsilisistä vastaava sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) suhtautuu valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) esitykseen ylimääräisestä lapsilisästä varauksella.

Sarkkinen ei sulje pois ylimääräisen lapsilisän maksamista, mutta hänen mukaansa olisi samaan aikaan tehtävä muita toimia, jotta myös pienituloisimmat lapsiperheet saisivat tukea.

– Lapsilisien ylimääräisessä korotuksessa on se haaste, että kaikista pienituloisimmat lapsiperheet, jotka saavat toimeentulotukea, eivät käytännössä saisi korotusta, koska se leikkaantuisi toimeentulotuesta, Sarkkinen toteaa sähköpostitse Uutissuomalaiselle.

Ministerin mukaan sääntelymuutoksilla pitäisi varmistaa, että ylimääräinen lapsilisä tulee myös pienituloisimmille lapsiperheille.

Sarkkinen tukisi pienituloisia lapsiperheitä nyt ensisijaisesti kasvattamalla työttömyysturvan lapsikorotusta ja toimeentulotuen lapsen perusosaa.

– Pienituloisille suunnattavat täsmätoimet olisivat valtiontaloudelle halvempia kuin kaikille laajasti kohdistettavat toimet, ja pidän niitä ensisijaisina.

Saarikko kertoi keskiviikkona, että hän aikoo ehdottaa hallitukselle ylimääräisen lapsilisän maksamista tämän vuoden puolella. Ylimääräinen lapsilisä olisi tarkoitus maksaa joulukuussa ja jokaisesta lapsesta erikseen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS