Verkkouutiset

Kokoomuksen puoluevaltuuston syyskokous Helsingissä 30. lokakuuta 2021. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

USU: Kokoomuksen puoluevaltuutetuista PS mieluisin kumppani

Valtuutettujen enemmistön mukaan puolueen ei pitäisi sulkea pois hallitusyhteistyötä yhden tai useamman puolueen kanssa.

Kokoomuksen puoluevaltuutetut näkevät perussuomalaisten olevan puolueensa otollisin päähallituskumppani. Runsaat 50 prosenttia Uutissuomalaisen kyselyyn vastanneista valtuutetuista nimesi perussuomalaiset sopivimmaksi päähallituskumppaniksi, jos kokoomus on tulevassa hallituksessa.

Kokoomusvaltuutettujen selvä kakkossuosikki on SDP, jonka nimesi sopivimmaksi päähallituskumppaniksi yli 30 prosenttia vastaajista. Mainintoja kyselyssä saivat myös keskusta ja RKP, mutta molempien kannatus jäi alle kymmenen prosentin.

Perussuomalaiset valinneet kokoomusvaltuutetut perustelevat näkemystään yleisimmin talouspolitiikalla. Osa valtuutetuista perusteli perussuomalaisten valitsemista muulla kuin perussuomalaisten ansioilla. Osa perusteli valintaansa muiden puolueiden epäsopivuudella.

Kyselyssä tiedusteltiin myös, pitäisikö kokoomuksen sulkea pois hallitusyhteistyön mahdollisuus yhden tai useamman puolueen kanssa. Vajaa 85 prosenttia puoluevaltuutetuista on sitä mieltä, että ei pitäisi.

Runsaat 15 prosenttia valtuutetuista on eri mieltä ja sulkisi jonkin puolueen hallitusyhteistyön ulkopuolelle. Eniten mainintoja heiltä saivat vasemmistoliitto ja lähes yhtä monta SDP ja vihreät.

Uutissuomalaisen kysely kokoomuksen puoluevaltuutetuille toteutettiin verkossa 19.–26. tammikuuta. Kyselyyn vastasi 36 kokoomuksen 60 puoluevaltuutetusta, joten vastausprosentti oli 60.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS