Verkkouutiset

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran mainos eduskuntavaalien jälkeisenä aamuna Helsingissä 3. huhtikuuta 2023. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

USU: Enemmistö PS:n piirijohtajista lähtisi hallitukseen kokoomuksen kanssa

Useampi nostaa kynnyskysymykseksi maahanmuuton ehtojen kiristämisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Enemmistö perussuomalaisten piirijohtajista lähtisi kokoomuksen kanssa hallitukseen, Uutissuomalainen kertoo.

Kokoomuksen kanssa hallitukseen lähtisi kymmenen piirijohtajaa 16:sta. Kuusi piirijohtajaa ei ota asiaan kantaa. Yksikään ei vastusta hallitukseen lähtöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Usea piirijohtaja perusteli vastaustaan puolueen saamalla suurella äänimäärällä.

– Kyllä vaalitulos sitä tarkoittaa, että hallitusvastuuseen pitää pyrkiä. Hallituksesta pystymme vaikuttamaan, Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Janne Luoma-aho sanoo USU:lle.

Piirijohtajat, jotka eivät ottaneet kysymykseen kantaa, haluavat jättää asian hallitusneuvottelijoille tai katsovat, että vastaus riippuu neuvotteluiden asiasisällöistä.

– On vaikea vastata kyllä tai ei. Haluamme tietysti hallitukseen hoitamaan omaa politiikkaa, mutta ehtona on se, että ohjelmat sopivat yhteen, Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Raimo Heinänen perustelee USU:lle.

Moni kokoomusyhteistyötä kannattavistakin piiripuheenjohtajista asettaisi hallitukseen osallistumiselle ehtoja. Useissa vastauksissa toistuu ajatus siitä, että hinnalla millä hyvänsä hallitukseen ei voida lähteä.

– Ei pidä lähteä apupuolueeksi, vaan pidetään puolueen oma linja ja tavoitteet. Viime kerralla, kun perussuomalaiset oli hallituksessa, se oli vain apupuolueena ministeripaikkojen takia. Siihen ei pidä ryhtyä, Arttu-Petteri Klami Kymen piiristä sanoo.

Hallitukseen osallistumisen kynnyskysymykseksi puheenjohtajat nostavat useimmiten maahanmuuton ehtojen kiristämisen.

Myös talouden tasapainotus, ilmastopolitiikan tavoitteiden maltillistaminen ja sisäiseen turvallisuuteen liittyvät asiat nousevat vastauksissa vahvasti esiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)