Verkkouutiset

Vankiselli. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Useat maat haluavat lähettää rikollisia Viron vankiloihin

Ministeriön mukaan vankilapaikkojen vuokraaminen edellyttäisi muutoksia lakiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat maat ovat osoittaneet kiinnostusta vuokrata vankilapaikkoja Virosta, kertoo yleisradio ERR.

Muualla Euroopassa vankilat ovat viime vuosina täyttyneet, mutta Virossa kehitys on ollut päinvastaista. Viime vuonna vankiloissa rangaistusta suorittavien vankien määrä putosi Virossa ensimmäistä kertaa alle 2 000:een. Vielä 20 vuotta sitten Viron vankiloissa oli yli 4 000 vankia.

Vankien määrän romahdus näkyy esimerkiksi siten, että Jõhvissä sijaitsevan Virun vankilan paikoista vain puolet on tällä hetkellä täytetty.

Virossa on keskusteltu siitä, voisiko ulkomailta ottaa maksua vastaan vankeja suorittamaan tuomioitaan virolaisiin vankiloihin. Esimerkiksi Tanska on jo sijoittanut osan vangeistaan Kosovoon.

Viron oikeusministeriöstä kerrotaan, naapurimaat ovat osoittaneet kiinnostusta vankilapaikkojen vuokraamiseen. Se kuitenkin edellyttäisi muutoksia lakiin. Tällä hetkellä sellaista ei Virossa suunnitella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)