Verkkouutiset

Floridan kuvernööri Ron DeSantis puhuu Iowassa. LEHTIKUVA / AFP, AFP / SCOTT OLSON

USA:ssa republikaanit yhä selkeästi Ukrainan tukena

Floridan kuvernöörin mukaan Venäjän hyökkäyssota on vain alueellinen kiista.

Enemmistö Yhdysvaltain republikaanisen puolueen jäsenistä pitää Venäjän aloittamaa sotaa Ukrainassa ”kriittisenä uhkana Yhdysvaltain eduille”, kertoo amerikkalainen The Hill -lehti.

Vastaavasti 29 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että sota on tärkeä, mutta ei elintärkeä uhka maan eduille. Yhdeksän prosenttia vastaajista arvioi, että sota ei ole tärkeä Yhdysvaltojen etujen kannalta.

Floridan kuvernööri Ron DeSantis totesi maanantaina, että Venäjän hyökkäyssota on vain alueellinen kiista, jota ei pitäisi pitää yhtenä Yhdysvaltain tärkeistä kansallisista eduista.

– Vaikka Yhdysvalloilla on monia tärkeitä kansallisia etuja – rajojemme turvaaminen, armeijamme valmiuskriisin ratkaiseminen, energiavarmuuden ja riippumattomuuden saavuttaminen sekä Kiinan kommunistisen puolueen taloudellisen, kulttuurisen ja sotilaallisen voiman tarkistaminen – sotkeutuminen Ukrainan ja Venäjän väliseen aluekiistaan ei ole yksi niistä, DeSantis totesi Fox Newsin kyselyn mukaan.

DeSantisia pidetään yhtenä mahdollisena republikaanien presidenttiehdokkaana vuoden 2024 vaaleissa. Hän ei ole kuitenkaan vielä ilmoittanut ehdokkuudestaan.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS