Verkkouutiset

HIMARS-raketinheitinjärjestelmä. AFP/LEHTIKUVA/GINTS IVUSKANS

USA:n puolustusministeri: Taistelukentän dynamiikassa tapahtunut muutos

Lloyd Austinin mukaan Ukraina etenee sotilaiden taitojen ja toimitettujen aseiden strategisen käytön ansiosta.

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin sanoi CNN:lle uskovansa Ukrainan etenevän Hersonin alueella jatkaessaan hyökkäystään ja lisäsi, että taistelukentän dynamiikassa on tapahtunut eräänlainen muutos.

Austin selitti muutoksen johtuvan ukrainalaisten sotilaiden taitojen sekä Yhdysvaltojen ja Nato-maiden toimittamien aseiden strategisen käytön, erityisesti HIMARS-rakettijärjestelmien ansiosta.

– Se, mitä näemme nyt, on eräänlainen muutos taistelukentän dynamiikassa. He ovat menestyneet erittäin hyvin Harkovan alueella ja siirtyneet hyödyntämään mahdollisuuksiaan. Taistelu Hersonin alueella sujuu hieman hitaammin, mutta se edistyy, Austin sanoi.

Puolustusministerin mukaan Ukrainan joukot ovat käyttäneet HIMARSin kaltaista teknologiaa oikealla tavalla tekemällä hyökkäyksiä esimerkiksi logistiikkaa sekä komentoa ja valvontaa vastaan, mikä vie huomattavan kyvyn venäläisiltä.

– Näin tehdessään ukrainalaiset ovat vaihtaneet dynamiikkaa, ja se on luonut ukrainalaisille mahdollisuuden liikkua, hän lisäsi.

Austin ylistää ukrainalaisten menestystä taistelukentällä ja totesi, että he käyttävät Yhdysvaltojen heille antamia aseita ja teknologiaa oikealla tavalla.

– Kyse ei ole vain laitteista, joita sinulla on. Kyse on siitä, kuinka käytät niitä, kuinka synkronoit asiat yhteen luodaksesi taistelukenttäefektejä, jotka voivat sitten luoda mahdollisuuksia, hän sanoi.

Tulevaisuutta mitä Ukrainassa tapahtuu, on Austinin mukaan vaikea ennustaa, mutta hän totesi, että Yhdysvallat jatkaa turvallisuusavun antamista ukrainalaisille niin kauan kuin se tarvitsee.

– Ukrainalaiset ovat hämmästyttäneet maailmaa kyvyllään taistella, kyvystään tehdä aloitetta ja sitoutumisellaan demokratiansa puolustamiseen. Tämä halu taistella on saanut kansainvälisen yhteisön tarjoamaan heille turvallisuusapua, jotta he voivat jatkaa taistelua, Austin totesi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS