Verkkouutiset

Unkarin tuore presidentti Tamas Sulyok allekirjoitti Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioinnin heti ensimmäisten virkatehtäviensä joukossa. AFP / LEHTIKUVA / ATTILA KISBENEDEK

Unkarin presidentti allekirjoitti Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioinnin

Seuraavaksi ratifiointiasiakirja on annettava fyysisesti Yhdysvaltain ulkoministeriölle, jonka jälkeen Ruotsi on Naton jäsen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Unkarin tuore presidentti Tamas Sulyok on allekirjoittanut tiistaina Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioinnin. Sen myötä ratifionti saa Unkarin osalta sinettinsä, uutisoi muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Unkari oli viimeinen Naton jäsenmaa, joka hyväksyi Ruotsin jäsenyyden. Koska Sulyok astui virkaansa tiistaina, arvioitiin, että presidentin allekirjoitusta jouduttaisiin odottamaan. Hän kuitenkin allekirjoitti ratifiointipäätöksen ensimmäisten virkatehtäviensä joukossa.

Ratifiointiasiakirja on talletettava fyysisesti Yhdysvaltain ulkoministeriöön, minkä jälkeen Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg voi kutsua Ruotsin liittymään Naton jäseneksi.

Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström matkustaa pian Yhdysvaltoihin ja toimittaa asiakirjan ulkoministeriöön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)