Verkkouutiset

Naton ja Ruotsin liput. AFP / LEHTIKUVA / JONATHAN NACKSTRAND

Unkari viimein äänestämässä Ruotsin Nato-jäsenyydestä ensi viikolla

Unkarin valtapuolue vaikuttaa tukevan esityksen hyväksymistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Unkarin valtapuolue Fidesz esittää, että Unkarin parlamentti äänestäisi Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifioimisesta tulevana maanantaina. Asiasta kertoo unkarilaislehti Telex.

Telex pohjaa tietonsa unkarilaisparlamentaarikko Máté Kocsisin Facebookissa julkaisemaan kuvaan. Kuvassa on virallinen esityskirje Unkarin parlamentin puhemiehelle. Koscis esittää, että Unkarin parlamentti ottaisi käsiteltäväkseen Ruotsin kuningaskunnan Nato-jäsenyyden liittymispöytäkirjasta äänestämisen parlamentin kevätkauden ensimmäisessä istunnossa. Istuntokausi käynnistyy tulevana maanantaina 26. helmikuuta.

Olennaista esityskirjeessä on, että Kocsis kirjoittaa, että Fidesz-puolueen parlamenttiryhmä haluaa tukea esitystä.

Ruotsi haki Naton jäsenyyttä samaan aikaan Suomen kanssa keväällä 2022. Matka on ollut kivinen Turkin ja Unkarin viivytäessä hakemuksen hyväksymistä. Turkki hyväksyi jäsenyyden viimein tammikuun 2024 lopulla, ja jäsenyydestä puuttuu enää Unkarin hyväksyntä.

Sen puolesta, että asia olisi viimeinkin nytkähtämässä eteenpäin, antoi pienen vihjeen Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson maanantaina. Vieraillessaan Puolan pääkaupungissa Varsovassa tapaamassa pääministeri Donald Tuskia Kristersson vihjaisi asiasta lehdistötilaisuudessa. Kristerssonilta kysyttiin, miten asia etenee, ja tämä vastasi olevansa menossa käymään Budapestissa ja että vierailun päivämääriä viilataan jo.

Myös unkarilainen Index-lehti kertoi viikonloppuna, että Unkarin pääministeri Viktor Orbán mainitsi lauantaina pitämässään puheessa, että Ruotsin ratifioinnista voidaan äänestää parlamentin kevätkauden ensimmäisessä istunnossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)