Verkkouutiset

Unkarin ulkoministeri Peter Szijjarto. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Unkari uhkaa estää EU:n avun Ukrainalle

Unkarin mukaan Ukraina harjoittaa noitajahtia maan yrityksiä vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Unkarin ulkoministeri Peter Szijjarto sanoo The Kyiv Independentin mukaan, että Ukraina harjoittaa noitajahtia maassa toimivia unkarilaisia yrityksiä vastaan ja uhkaa estää EU:n lisäavun, ellei politiikkaa muuteta.

Ukrainan kansallinen korruptionvastainen virasto on aiemmin nimennyt Unkarin OTP Bankin ”sodan kansainväliseksi sponsoriksi”. Toimenpide aiheutti Unkarin vastalauseen ja julistuksen, jonka mukaan se estäisi avun Ukrainalle. OTP-pankki poistettiinkin väliaikaisesti listalta.

Unkari on edelleen vaatinut, että se saa takeet siitä, ettei OTP:tä ja muita unkarilaisia yrityksiä lisätä luetteloon tai niille määrätä seuraamuksia.

Szijjarton viimeisin valitus Ukrainaa vastaan liittyi väitteisiin, joiden mukaan maa aikoi peruuttaa useita unkarilaislääkeyhtiö Richterin lääkkeiden jakelulupia.

– Unkarin kanta pysyy ennallaan ja selvänä. Ennen kuin saamme Ukrainan puolelta takuun siitä, että he lopettavat Ukrainassa toimet unkarilaisia yrityksiä vastaan eivätkä aloita uudelleen noitajahtia, emme voi osallistua sellaisiin (tukipäätöksiin), Szijjarto sanoi.

Unkari on estänyt 500 miljoonan euron avun Ukrainalle Euroopan rauhanrahastosta. Szijjarto sanoi, että Unkari estää myös 1,5 miljardin euron EU-avun nelivuotisesta Ukrainan rahoitusvälineestä, josta kaikki 27 EU-johtajaa, mukaan lukien Unkarin pääministeri Viktor Orban, sopivat helmikuussa.

On epäselvää, kuinka Unkari yrittäisi estää Ukrainan rahoitusjärjestelyn erän, sillä apu oli jo hyväksytty seuraavalle neljälle vuodelle ja Orbanin pyyntö tarkistaa sitä vuosittain hylättiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)