Verkkouutiset

Unkarin pääministeri Viktor Orban. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / LUDOVIC MARIN

Unkari tyrmää Ukrainan Nato-aikeet

Unkaria on syytetty jarrutuksesta myös Suomen ja Ruotsin Nato-prosesseissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Unkarin pääministeri Viktor Orban ei lämpene Ukrainan Nato-jäsenyydelle, uutisoi Politico. Orban kommentoi asiaa puolustusliiton pääsihteeri Jens Stoltenbergin linjattua aikaisemmin tällä viikolla, että ”Ukrainan paikka on Natossa”.

Orban toi ilmi reaktionsa Stoltenbergin puheisiin englanninkielisessä Twitter-viestissään.

– Mitä?!

Ukraina haki Nato-jäsenyyttä viime vuonna. Vaikka jäsenyyden toteutumista lähivuosina pidetäänkin hyvin epätodennäköisenä, ovat lännen johtajat puheissaan suhtautuneet puolustustaistelua käyvän maan hakemukseen suopeasti. Osa Itä-Euroopan maista toivookin konkreettisempaa tiekarttaa Ukrainaan jäsenprosessille.

Orbanin tasapainottelu lännen ja Venäjän välillä on herättänyt huomiota Ukrainan sodan aikana. Unkari on Naton ja EU:n jäsen, mutta vaikka Orban onkin tuominnut Venäjän hyökkäyssodan, ei maa ole tukenut Ukrainaa aseellisesti. Orbanin hallinto on myös jatkanut yhteydenpitoaan Vladimir Putinin Venäjän kanssa, ja pääministeri on aika ajoin suhtautunut nuivasti lännen Venäjä-pakotteisiin.

Unkari hyväksyi viimeisten joukossa Suomen Nato-jäsenyyden, eikä Unkari toistaiseksi ole ratifioinut Ruotsin jäsenhakemusta. Unkarin ja Turkin Nato-jarrutus onkin aiheuttanut ärtymystä läntisissä pääkaupungeissa, Politico kertoo.

Unkarin ja Ukrainan välit ovat takavuosina olleet ajoittain kireät, sillä Unkari on syyttänyt Ukrainaa maan unkariläisvähemmistön kaltoinkohtelusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)