Verkkouutiset

Unkarin pääministeri Viktor Orbán Brysselissä 14. joulukuuta 2023. / MIGUEL MEDINA / AFP / LEHTIKUVA

Unkari hiekoittaa nyt EU:n seuraavia Venäjä-pakotteita

Unkari ei hyväksy Venäjää auttavia kiinalaisia yrityksiä pakotteiden kohteiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU muotoilee parhaillaan seuraavaa Venäjä-pakotteiden pakettia, mutta Unkari on asettumassa poikkiteloin. Asiasta kertoo Financial Times, jonka lähteet kertoivat pakotteista keskustellun keskiviikkona EU:n lähettilästapaamisessa.

Seuraavassa pakotepaketissa on tarkoitus asettaa pakotteita kolmea kiinalaista ja yhtä intialaista yhtiötä vastaan siksi, että ne tavalla tai toisella auttavat Venäjää sen käymässä hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan. Varsinkaan kiinalaiset yhtiöt eivät sopineet Unkarille, FT:n lähteet kertoivat.

Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó on jo aiemmin kommentoinut, että kiinalaisille yrityksille asetettavat pakotteet voisivat tehdä suhteista Kiinaan jopa mahdottomia ja aiheuttaa EU:n ja Kiinan suhteissa negatiivisen kierteen. Unkarilainen Telex huomauttaa, että tapaamisessa lähettilästapaamisessa saavutettiin kuitenkin sopu 50 miljardin euron apupaketista Ukrainalle. Unkarin pääministeri Viktor Orbán nimittäin luopui sen vastustamisesta kaksi viikkoa aiemmin.

Kiinalaisia ja intialaisia on yritetty saada EU:n pakotteiden kohteeksi samasta syystä jo noin vuosi sitten, FT huomautti. Tuolloin yksimielisyyttä ei syntynyt, eikä ilmeisesti synny nytkään. EU-jäsenmaiden on saavutettava pakotteista äänestämällä yksimielinen lopputulos ennen kuin ne voivat astua voimaan.

Uutistoimisto Bloomberg kertoi aiemmin helmikuussa, että valmistella olevalla pakotekierroksella olisi tarkoitus määrätä sanktioita yrityksille, joiden kotipaikkoina ovat myös Hongkong, Serbia, Kazakstan, Sri Lanka, Thaimaa ja Turkki. FT:n mukaan se sisältäisi lähes 200 luonnollista henkilöä ja oikeushenkilöä.

Valmisteilla oleva pakotepaketti on järjestyksessä kolmastoista. Paketti on vanhempien tietojen mukaan tarkoitus esitellä siihen mennessä, kun Venäjän Ukrainaa vastaan aloittamasta hyökkäyksestä tulee kuluneeksi kaksi vuotta helmikuun 24. päivänä.

 

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)