Verkkouutiset

Venäjän Maarianhaminan konsulaatin edessä on järjestetty mielenosoituksia Ukrainan sodan alkamisen jälkeen. LEHTIKUVA / NICLAS NORDLUND

Ulkoministeri Ylellä: Näin Ahvenanmaan konsulaatti käsitellään

Ulkoministeriö on aloittanut selvityksen Venäjän Maarianhaminan konsulaatin asemasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) kertoo Ylen Ykkösaamun haastattelussa Venäjän Ahvenanmaan konsulaatin tilanteesta. Valtonen kertoo haastattelussa ulkoministeriön aloittamasta oikeudellisesta selvityksestä Maarianhaminassa sijaitsevan edustuston asemasta.

Valtosen mukaan tarkoituksena on tarkastella oikeudellista pohjaa, joka on aikanaan johtanut Ahvenanmaan demilitarisointiin sekä Neuvostoliiton kanssa tehtyä kahdenvälistä sopimusta, jossa määrätään konsulaatin asemasta ja valvontatehtävistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Työtä tehdään rauhassa oikeusoppineiden kesken ja haetaan konsultaatiota myös laajemmin, rajojen ulkopuolelta, Valtonen kertoo.

Valtosen mukaan ahvenanmaalaisia halutaan kuulla laajasti maakuntaa koskevassa päätöksenteossa. Tulevana syksynä käydään Ahvenanmaan maakuntavaalit.

– On erittäin tärkeää, että ahvenanmaalaisten kanssa käydään keskustelua. He ovat olleet prosessissa mukana alusta asti. Sekä vaaleja ennen että vaalien jälkeen on hyvä keskustella maakuntahallinnon kanssa, Valtonen sanoo.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pyysi kesällä selvitystä Ahvenanmaalla sijaitsevan konsulaatin tilanteesta.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)