Verkkouutiset

Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström. LEHTIKUVA / ANTTI HÄMÄLÄINEN

Ulkoministeri sanoo Ruotsin taistelevan terrorismia vastaan Turkin rinnalla

Turkin varapresidentti vihjasi viikonloppuna maan olevan tyytymätön Ruotsin toimiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström tuomitsee jyrkästi Turkin pääkaupunki Ankarassa sunnuntaiaamuna tapahtuneen itsemurhaiskun. Aseistautuneet miehet yrittivät viranomaisten mukaan iskeä Turkin sisäministeriöön, jolloin yksi miehistä räjäytti itsensä. Ruotsi seisoo Turkin rinnalla terrorismin vastaisessa kamppailussa, Billström kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

– Ankaran tämänaamuinen itsemurhaisku on järkyttävä. Ruotsi seisoo lujana Turkin rinnalla pitkäaikaisessa sitoumuksessaan ja kumppanuudessaan taistella kaikkea terrorismia vastaan. Toivon haavoittuneille pikaista paranemista, Billström kirjoittaa.

Ruotsin ja Turkin välit ovat olleet viime aikoina aika ajoin kireät. Turkki ei toistaiseksi ole ratifioinut Ruotsin Nato-jäsenhakemusta, vaikka maan presidentti Recep Tayyip Erdoğan näytti jäsenyydelle vihreää valoa kesällä. Turkin varapresidentti Cevdet Yılmaz antoi sunnuntaina julkaistussa haastattelussa ymmärtää, ettei Turkki vielä ole tyytyväinen Ruotsin terrorisminvastaisiin toimiin. Kysymys on parlamentille tärkeä, Yılmaz sanoi, ja peräänkuulutti Ruotsilta ”konkreettisia” toimia terrorismia vastaan.

Myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on tuominnut Ankaran pommi-iskun. Stoltenberg on viimeksi perjantaina keskustellut Naton laajenemisesta Turkin ulkoministerin kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)