Verkkouutiset

Ukrainalaisvaunut etenemässä kohti venäläisen jalkaväen asemia. (Kuvakaappaus videolta/Youtube/54 OMBR.)

Ukrainan tankit tuhoavat venäläisten asemia videolla

Suomalaiskenraali ihmettelee ukrainalaisten panssaritaistelutapaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bahmutissa päämajaansa pitävä Ukrainan asevoimien 53. mekanisoitu prikaati on julkaissut videon, jossa sen K-2-pataljoonan kahden T72-panssarivaunun ja BMP-2-rynnäkköpanssarivaunu muodostama panssarivaunujoukkue ajaa venäläisen jalkaväkijoukkueen pois kaivetuista asemistaan. Taisteluajankohtana on 31. maaliskuuta 2023 ja paikkana Siverskin itäpuolella sijaitseva Verhnokamjanske.

Video osoittaa kuinka haastavaa panssarivaunun on puhdistaa jalkaväkeä asemista ilman oman panssarijalkaväen tukea, kommentoi Puolustusvoimain entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri.

Ukrainalaisvaunut ”Sokyl” ja ”Kotšivnyk” hyökkäävät erikseen oikealta ja vasemmalta venäläisen jalkaväen T-muotoiseen asemaan käyttäen vain panssarivaunukanuunoitaan. Alussa venäläisten Fagot-panssarintorjuntaohjus ohittaa täpärästi lippuvaununa toimivan Sokylin.

Kiinnittää myös huomiota miten ukrainalaiset vaununjohtajat toimivat luukut kiinni. Suomessa johdetaan luukun päältä. Suurempi riski vaununjohtajalle, mutta parempi tilannetietoisuus mikä on tärkeää taisteltaessa peitteisessä maastossa, huomauttaa Toveri.

Toveri myös ihmettelee, ”miksi panssarivaunut toimivat niin kaukana toisistaan, että eivät kykene tukemaan toisiaan.”

– Ja miksi BMP-2 jätettiin niin kauas, ettei kykene suojaamaan vaunuja? Kokonaisuutena ukrainalaisilla taisi olla enemmän tuuria kuin taitoa ettei tullut tappioita.

 

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)