Verkkouutiset

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba (vas.) ja asevoimien komentaja Valerii Zaluzhnyi lauantaina. (Photo by UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/AFP/LEHTIKUVA)

Ukraina vaatii pakotteita Venäjän ohjusteollisuudelle

Ukrainan ulkoministerin mielestä EU:n yhdeksäs pakotepaketti pitäisi kohdistaa hyökkääjän ohjusteollisuuteen.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba on kehottanut Euroopan unionia nopeuttamaan työtä yhdeksännen Venäjän vastaisen pakotepaketin parissa, jonka pitäisi sisältää tiukat rajoitukset Venäjän ohjusteollisuudelle, uutisoi Ukrinform.

Venäjä hyökkäsi jälleen keskivviikkona Ukrainaan 70 ohjuksen voimin. Iskut kohdistuvat energia- ja vesihuoltoon. Myäskään siviiliuhreilta ei vältytty.

– Pyydän kaikkia kollegoitani Euroopan unionissa ja Euroopan komissiossa ja EU:n jäsenmaissa jättämään sivuun kaikki epäilykset ja aloittamaan yhdeksännen pakotepaketin nopean loppuun saattamisen, Kuleba sanoi.

Hänen mukaansa pakotteet todella toimivat ja heikentävät Venäjän sotakoneistoa.

Kuleban mukaan uusia pakotteita pitäisi koventaa niin kauan kuin Venäjän hyökkäys jatkuu. Venäjän taloudelle erityisen tärkeitä aloja, kuten energiaa, rahoitusta, kauppaa ja teknologiaa vastaan tulisi kohdistaa pakotteita tarvittavien tulosten saavuttamiseksi.

Hän korosti, että uusien pakotteiden olisi kohdistuttava Venäjän ohjusteollisuuteen.

– Toisin sanoen Venäjän kyky valmistaa uusia ohjuksia on yksinkertaisesti tuhottava, jotta heillä ei olisi resursseja tuhota Ukrainan kaupunkeja, Ukrainan energiajärjestelmää ja tappaa Ukrainan kansalaisia.

Lisäksi Kuleban mukaan Ukraina vaatii edelleen täyttä kauppasaartoa Venäjän energialle.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS