Verkkouutiset

F16-hävittäjiä Romanian koulutuskeskuksessa. AFP / LEHTIKUVA / ANDREI PUNGOVSCHI

Ukraina saamassa F-16-hävittäjiä, lupaa lähettiläs

Ukrainalaisten hävittäjälentäjien koulutus ulkomailla on jo loppusuoralla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukraina saa Tanskalta sen lupaamat F-16-hävittäjät kesällä. Näin lupasi viikonloppuna Tanskan suurlähettiläs Ukrainassa. Ole Egberg Mikkelsen kertoi asiasta We Are Ukraine -televisiokanavan haastattelussa.

Ukraina on saamassa koneita. Koko F-16-kalustomme poistetaan käytöstä, Mikkelsen sanoi, mutta ei kertonut, kuinka monta hävittäjää Ukraina on saamassa.

Tanska on uusimassa koko hävittäjäkalustonsa. Se hankkii tilalle uuden polven F-35-hävittäjiä, joita myös Suomi on saamassa käyttöikänsä päähän tulevien Hornet-koneiden tilalle.

Lähettiläs Mikkelsen kertoi myös, että Tanska myy 24 hävittäjää Argentiinaan. Nämä koneet eivät kuitenkaan ole kuuluneet siihen koneiden joukkoon, jotka on tarkoitus lähettää Ukrainaan. Ne eivät siis ole pois siitä, mitä Ukraina on Tanskalta saamassa.

– Ei ole syytä huoleen, Ukraina on saamassa F-16-koneita kuten on luvattu.

Ukrainan ilmavoimien viestintäpäällikkö Ilja Jevlaš kertoi aiemmin huhtikuussa, että ukrainalaisten lentäjien koulutus Tanskassa ja Yhdysvalloissa on edennyt loppusuoralle.

Haastattelussa Tanskan suurlähettiläs kertoi, että hänestä on tärkeää että Ukraina saisi luvatut F-16-hävittäjät, sillä niistä voi olla apua Ukrainan puolustaessa kaupunkejaan Venäjän ilmahyökkäyksiltä.

Lue myös: Pekka Toveri MTV:lle: F-16-hävittäjät olisivat Ukrainalle tärkeitä

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)