Verkkouutiset

Bahmutin kaupungissa on käyty kiivaita taisteluja. AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Ukrainan mukaan hyökkääjä ei ole vallannut koko Bahmutia

Puolustusministerin mukaan venäläiset ovat hävittäneet kaupungin.

Venäjä ei väitteistään huolimatta ole onnistunut valtaamaan koko Bahmutin kaupunkia. Näin sanoo Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov singaporelaisen Channel News Asia-kanavan haastattelussa. Reznikov osallistui viikonloppuna Singaporessa järjestettyyn Shangri-La-turvallisuuskonferenssiin.

Venäjä väitti toukokuun lopussa vallaneensa Bahmutin kuukausia kestäneiden kiivaiden taistelujen jälkeen. Ukrainan mukaan taistelut kaupungissa ja sen ympäristössä kuitenkin jatkuvat, ja tämän toisti ministeri Reznikov haastattelussa lauantaina.

Rezinkovin mukaan Ukraina pitää Bahmutia mahdollisuutena heikentää Venäjän armeijaa. Kreml kohtelee sotilaitaan kuin tykinruokaa, hän toteaa.

–  Me käytämme Bahmutia linnakkeenamme heikentääksemme heidän hyökkäyskykyään. Hallitsemme yhä aluetta.

– Mutta Bahmut ei enää ole kaupunki. He ovat hävittäneet kaiken. Siellä ei enää ole asuintaloja, päiväkoteja tai saraaloita. Ei mitään. Se on tyhjä paikka, Reznikov kuvaili.

Ukraina tulee voittamaan sodan, puolustusministeri vakuutti.

– Venäläiset eivät pysty hyväksymään sitä, että pienet valtiot elävät erillään, itsenäisinä ja omista arvoistaan kiinni pitäen. Heillä on yhä imperialistinen lähestymistapa, suuren ja mahtavan Venäjän tai Neuvostoliiton kaltainen. Mutta me emme pysty hyväksymään tätä vahvemman oikeutta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)