Verkkouutiset

Lähetystö muistuttaa, että oikeutta rauhanomaiseen kokoontumiseen ja sananvapautta ei taata Venäjällä. AFP/LEHTIKUVA

Uhkana jopa asepalvelus – USA kehottaa kansalaisiaan poistumaan Venäjältä

Lähetystön mukaan Venäjä voi kieltäytyä tunnustamasta kaksoiskansalaisilta Yhdysvaltain kansalaisuutta.

Venäjän hallitus aloitti 21. syyskuuta kansalaistensa ”osittaisen” liikekannallepanon tukeakseen sen hyökkäystä Ukrainaan.

Yhdysvaltain Moskovan suurlähetystön mukaan ”Venäjä voi kieltäytyä tunnustamasta kaksoiskansalaisille Yhdysvaltain kansalaisuutta, evätä heiltä pääsyn Yhdysvaltain konsuliapuun, estää heidän lähtöään Venäjältä ja kutsua heidät kaksoiskansalaisina asepalvelukseen”.

– Jos haluat lähteä Venäjältä, sinun tulee tehdä itsenäiset järjestelyt mahdollisimman pian. Yhdysvaltain suurlähetystöllä on vakavia rajoituksia sen kyvyssä auttaa Yhdysvaltain kansalaisia, ja olosuhteet, mukaan lukien kuljetusvaihtoehdot, voivat yhtäkkiä tulla vieläkin rajallisemmiksi, lähetystö sanoo tiedotteessaan.

Sen mukaan Yhdysvaltain kansalaisten ei pidä matkustaa Venäjälle, ja Venäjällä asuvien tai sinne matkustaneiden tulee lähteä Venäjältä välittömästi, kun kaupalliset matkustusmahdollisuudet ovat rajalliset.

Lähetystö muistuttaa, että oikeutta rauhanomaiseen kokoontumiseen ja sananvapauteen ei taata Venäjällä.

– Vältä kaikkia poliittisia tai sosiaalisia mielenosoituksia äläkä valokuvaa turvallisuushenkilöstöä näissä tapahtumissa. Venäjän viranomaiset ovat pidättäneet mielenosoituksiin osallistuneita Yhdysvaltain kansalaisia, Yhdysvaltain Moskovan suurlähetystö sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS