Verkkouutiset

Opiskelija-aterioiden enimmäishinta nousee lokakuussa 50 sentillä. / LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Tyrmäys keskustalle: Koulutuspolitiikka on utopiaa

Opiskelijajärjestöjen mukaan ateriahintojen nostaminen on inflaation kiihtyessä välttämättömyys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomusopiskelijat ja Demariopiskelijat arvostelevat yhteisessä kannanotossaan keskustan koulutuspolitiikka.

Nuorisojärjestöt ihmettelevät Keskustaopiskelijoiden ulostuloa, jossa hyökätään kohti tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen (kesk.) päätöstä nostaa opiskelijaruoan enimmäishintaa. Keskustaopiskelijat arvostelivat samalla muiden opiskelijajärjestöjen antamaa tukea ministerin päätökselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kokoomus- ja Demariopiskelijoiden mukaan ateriahintojen nostaminen on inflaation kiihtyessä välttämättömyys, joten arvostelu ei osu oikeaan paikkaan.

Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Timo Keisalan mukaan kiihtyvästä inflaatiosta johtuva poikkeuksellinen kustannusten nousu heikentää merkittävästi opiskelijaravintoloiden taloudellista tilannetta.

– Opiskelijaravintoloissa käytettävien laadukkaiden raaka-aineiden hankinta on jo nyt haastavaa, ja tilanne tulee vaikeutumaan entisestään. Opiskelija-ateria on monelle opiskelijalle pääsääntöinen ravinnon lähde, siksi opiskelijaravintoloita ja laadukasta opiskelijaruokailua on ehdottomasti tuettava, Keisala toteaa tiedotteessa.

Järjestöt huomauttavat, että samalla kun opiskelijajärjestökenttä on huolissaan opiskelijoiden ruokailusta, on keskusta valmis hukkaamaan usean miljoonan euron rahoituksen alueellisen opintolainahyvityksen kaltaiseen ”fantasiaan”. Keskustan koulutuspolitiikkaa kuvaillaan silkaksi utopiaksi.

– Velkahanat ovat olleet auki koko hallituskauden ajan. Jos velkarahaa otetaan näin hävyttömästi, kohdennetaan sitä edes oikein. Ne kuusi miljoonaa, jotka ovat valtion ensi vuoden talousarviossa alueellisen opintolainahyvityksen kokeilulle jyvitetty, voitaisiin käyttää esimerkiksi opiskelijan ateriatuen väliaikaiselle nostolle, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen sanoo.

– Autetaan heitä ketkä tukea oikeasti tarvitsevat eikä jaeta velkarahaa holtittomasti tulevien sukupolvien piikkiin. Kaikkea ei voi saada, Nättinen jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)