Verkkouutiset

Opintolainahyvitys puhuttaa jälleen. LEHTIKUVA/LAURA UKKONEN

Kokoomusopiskelijat tyrmää alueellisen opintolainahyvityksen

Järjestön mukaan kokeilun nostaminen jälleen keskusteluun on härskiä siltarumpupolitiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) kävi keskiviikkona läpi ministeriönsä esitystä ensi vuoden budjetiksi. Jo viime vuonna kohauttanut alueellinen opintolainahyvitys oli nostettu esitykseen mukaan.

Alueellisen opintolainahyvityksen ajatuksena on hyvittää osittain tai kokonaan opintolaina valmistuneelle opiskelijalle, mikäli hän jää tai siirtyy työskentelemään muuttotappioalueelle. Tämä on nähty välineenä alueellisen työvoiman saatavuuden parantamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kokoomusopiskelijat tyrmäävät ehdotuksen.

– Kokeilun nostaminen jälleen keskusteluun on härskiä siltarumpupolitiikkaa. Työvoiman saatavuus ei koske ainoastaan syrjäseutuja, vaan myös suuria kaupunkeja. Keinot tulee löytää ilman, että opiskelijoita asetetaan epätasa-arvoiseen asemaan, selventää Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Nea Nättinen.

Kokoomusopiskelijoiden mukaan alueellinen opintolainahyvitys ei korjaa työvoiman saatavuuden ongelmaa.

– Oikeasti toimivia keinoja kyllä olisi. Päättäjiltä tarvitaan nyt vain tahtotilaa tehdä kunnianhimoisia tekoja haasteiden korjaamiseksi. Suomeen tarvitaan pikimmiten laaja työmarkkinauudistus, joka pitää sisällään yleissitovuuden purkamisen sekä paikallisen sopimisen. Yritysten toimintaedellytyksiä tulee helpottaa ja tehdä Suomesta maa, johon halutaan investoida, Nättinen esittää.

– Lisäksi työperäistä maahanmuuttoa lisätä, sekä nopeuttaa työlupien käsittelyä. Myös ansiotuloverotusta tulee madaltaa, jotta ihmisille jää palkastaan entistä enemmän käteen, hän jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)